Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου όσον αφορά τη σύναψη σύμβασης με την ΕΤΑΔ για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή. Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία έλαβε το λόγο ο κύριος Γιώργος Χατζηβρέττας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, και είπε τα εξής: «Ψηφίζουμε “ναι” με ρητή και συγκεκριμένη επιφύλαξη να μπει ένας όρος στη σύμβαση. Μόνο τότε η παράταξή μας ψηφίζει. Να γραφτεί και στα πρακτικά παρακαλώ. Να τεθεί επιφύλαξη στη σύμβαση για την έκδοση τίτλου κυριότητας δωρεάν παραχώρησης στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου από οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου».
Μετά την παρέμβαση του κυρίου Χατζηβρέττα ξεκινάει την ψηφοφορία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Γιώργος Ρούμελης, και θέτει σε ψηφοφορία την πρόταση της διοίκησης και την πρόταση του κυρίου Χατζηβρέττα. Μάλιστα ρωτάει τον πρώτο που ψηφίζει, το κύριο Νέστορα Λαφαζανίδη, αν ψηφίζει το θέμα με τον όρο που βάζει ο κύριος Χατζηβρέττας.
Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο αναπληρωτής δημάρχου κύριος Κώστας Σωτηράκης και λέει χαρακτηριστικά: «Τι θα πει κυριότητα; Σου δίνει ακριβώς αυτό που λέει μέσα. Σου δίνει την δωρεάν χρήση για 20 συν 10 χρόνια. Άμα είναι κυριότητα, αυτό να πάμε να το πάρουμε στα δικαστήρια. Είναι δωρεάν παραχώρηση χρήσης. Δηλαδή, πάλι αυτογκόλ θα βάλουμε;»
Παρά την παρέμβαση του κυρίου Σωτηράκη ο κύριος Ρούμελης συνεχίζει την ψηφοφορία με τον ίδιο τρόπο, ρωτώντας δηλαδή τους δημοτικούς συμβούλους αν ψηφίζουν την πρόταση με την παρατήρηση ή χωρίς την παρατήρηση του κυρίου Χατζηβρέττα, αν ψηφίζουν δηλαδή την πρόταση της διοίκησης ή την πρόταση του κυρίου Χατζηβρέττα.
Τη στιγμή που ψηφίζει ο κύριος Χρήστος Ταξίδης και λέει «με την εισήγηση», ο κύριος Ρούμελης τον ρωτάει αν εννοεί χωρίς την επιφύλαξη και διευκρινίζει «άρα διεξάγεται διπλή ψηφοφορία, το σημειώνω».
Παρεμβαίνει πάλι σ’ αυτό το σημείο ο κύριος Σωτηράκης και λέει «τι θα πει ψηφίζουμε αυτό που λέει ο κύριος Χατζηβρέττας; Εγώ μπορεί να ψηφίσω ο δήμαρχος να πάει ξυρισμένος να το υπογράψει. Εδώ ψηφίζει ο καθένας. Τι θα πει με την επιφύλαξη ή όχι του κυρίου Χατζηβρέττα; Μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση του κυρίου Χατζηβρέττα;».
Στην ερώτηση του κυρίου Σωτηράκη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απαντάει «Ναι, ναι», δηλαδή ότι σε ψήφιση είναι δύο προτάσεις και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ρούμελη και του αναπληρωτή δημάρχου Κώστα Σωτηράκη:
Κώστας Σωτηράκης: Μπήκε; Πώς μπήκε;
Γιώργος Ρούμελης: Μπήκε ταυτόχρονα.
Κώστας Σωτηράκης: Ε δεν μπήκε ρε πρόεδρε. Σε παρακαλώ. Διαδικαστικά. Δεν μπήκε.
Γιώργος Ρούμελης: Όχι, όχι, όχι. Δεν σταματάει η ψηφοφορία από κανέναν. Σας παρακαλώ.
Κώστας Σωτηράκης: Θα πηγαινοερχόμαστε στην ΕΤΑΔ για κανα δυο χρόνια ακόμα.
Γιώργος Ρούμελης: Αφήστε να το ξεκαθαρίσουμε τώρα το θέμα κύριε Σωτηράκη.
Μετά από τον παραπάνω διάλογο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συνέχισε την ψηφοφορία, όπως την ξεκίνησε με τις δύο προτάσεις. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι αυτοί που υπερψήφισαν την εισήγηση ήταν 14, δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης, αυτοί που καταψήφισαν ήταν 8 (3 από την παράταξη Ζυγά, 2 από την παράταξη Καμαρινού, 2 από την παράταξη Κοκονά και ο κύριος Γιαννακόπουλος που ήταν ο μόνο παρών από την παράταξή του). Ο κύριος Ρούμελης δεν αναφέρθηκε καθόλου στις ψήφους που πήρε η πρόταση του κυρίου Χατζηβρέττα. Μάλιστα είπε τα εξής: «Όλα είναι ναι ούτως ή άλλως. Διαβάσατε ποτέ πώς γράφονται οι αποφάσεις. Συνεπώς κατά πλειοψηφία και σ’ αυτούς που θέλουν να μπει η επιφύλαξη θα καταγραφεί η επιφύλαξη. Άρα υπερψηφίζεται το θέμα κατά πλειοψηφία».
Τελικά δηλαδή, ενώ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν κληθεί να ψηφίσουν δύο διαφορετικές προτάσεις, γιατί η επιφύλαξη του κυρίου Χατζηβρέττα ήταν μια άλλη πρόταση και γι’ αυτό παρενέβαινε και φώναζε συνεχώς ο κύριος Σωτηράκης, βρέθηκε στο τέλος της ψηφοφορίας να συγχωνευθεί η πρόταση του κυρίου Χατζηβρέττα με την πρόταση της διοίκησης.
Τα. Σ