Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμος Κορδελιού Ευόσμου μοιράζει τη φτώχεια των σχολικών καθαριστριών

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μοιράζει τη φτώχεια των σχολικών καθαριστριών

Οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου βρίσκονται σήμερα σε κινητοποίηση προκειμένου να γίνουν πλήρους απασχόλησης, όπως ζήτησε και η αντιπολίτευση του δήμου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στις 3 Νοεμβρίου 2021. Η απάντηση της διοίκησης, σ’ εκείνην τη συνεδρίαση, ήταν ότι δεν πήραν φέτος πλήρους απασχόλησης σχολικές καθαρίστριες για να πάρουν περισσότερες και για να εργαστούν περισσότερες! Η διοίκηση του δήμου απάντησε ευθέως, δηλαδή, ότι μοιράζει τη φτώχεια και καμάρωσε γι’ αυτό.

Η απάντηση αυτή όμως ήταν η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι μάλλον το έκανε προκειμένου να μην χρειάζεται μετακίνηση σχολικών καθαριστριών από σχολείο σε σχολείο για να τελειώνει η εργασία μέσα στο ωράριο. Όχι στο 5ωρο, για το οποίο προσλήφθηκαν να δουλεύουν, αλλά στις 6,5 ώρες που είναι πλήρες ωράριο. Οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ενώ προσλήφθηκαν για να δουλεύουν 5ωρο, δουλεύουν πλήρες ωράριο για να καθαριστούν τα σχολεία.

Όλα αυτά γίνονται γιατί η διοίκηση του δήμου, εδώ και μήνες, δεν διεκδικεί τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν στον δήμο για την αντιμετώπιση του covid-19. Με αυτά τα χρήματα και πλήρους απασχόλησης θα ήταν αυτές οι σχολικές καθαρίστριες και άλλες σχολικές καθαρίστριες θα μπορούσαν να είχαν προσληφθεί. Δυστυχώς όμως αυτό που φαίνεται πιο εύκολο σ’ αυτήν τη διοίκηση είναι αφενός να μοιράζει τη φτώχεια μεταξύ των σχολικών καθαριστριών και αφετέρου να τις βάζει να δουλεύουν εκτός του ωραρίου τους για την ψυχή της μάνας τους.

Γ. Παπαδ.

Γιατί δεν μετατρέπονται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ