Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔώσε δύναμη στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου - Απογράψου ΕΔΩ που κατοικείς!

Δώσε δύναμη στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου – Απογράψου ΕΔΩ που κατοικείς!

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα διεξάγει από τα μέσα Νοεμβρίου έως και το Δεκέμβριο του 2021 την Απογραφή του Πληθυσμού της χώρας μας, η οποία γίνεται κάθε 10 χρόνια και συγκεντρώνει στοιχεία για το μόνιμο πληθυσμό της χώρας, όπως τη σύνθεση των νοικοκυριών, την ηλικία των μελών τους, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά και εργασιακά χαρακτηριστικά του πληθυσμού.

Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι αφενός εμπιστευτικά και αφετέρου δε ζητούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Μπορείτε να απογραφείτε με 2 διαφορετικούς τρόπους:

1) είτε ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό που θα διανείμουν οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε κάθε κατοικία, μέσα σε κλειστό φάκελο.

2) είτε με προσωπική συνέντευξη, μέσω τηλεφώνου ή με επίσκεψη “πόρτα-πόρτα”, με τον απογραφέα της περιοχής σας και τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου.

Προσοχή: Οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα είναι εφοδιασμένοι α) με την ταυτότητά τους, β) με την ειδική κονκάρδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ και γ) με ειδικό έντυπο που θα έχει τη φωτογραφία τους και την πρωτότυπη σφραγίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον θα φορούν μάσκα με το λογότυπο της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Όσο μεγαλύτερος, πληθυσμιακά, είναι ένας Δήμος τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό χρηματοδότησης που λαμβάνει. Συνεπώς, με τη σωστή καταγραφή του πληθυσμού μας, ο Δήμος μας αποκτά:

  • Αποτελεσματικότερο σχεδιασμό.
  • Ευχέρεια διαμόρφωσης τοπικής πολιτικής σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου.
  • Ενισχυμένες δυνατότητες για την βελτίωση των υποδομών & την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Έλα μαζί μας, να μετρηθούμε σωστά!

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ