Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιατί δεν μετατρέπονται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών...

Γιατί δεν μετατρέπονται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης;

Το θέμα των σχολικών καθαριστριών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Νοεμβρίου 2021. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχουν 99 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες πεντάωρης απασχόλησης και 6 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες τρίωρης απασχόλησης. Οι σχολικές καθαρίστριες, όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναγκάζονται να δουλέψουν 6,5 ώρες, να δουλέψουν δηλαδή πλήρες ωράριο, προκειμένου να καθαριστούν τα σχολεία, αλλιώς η εργασία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Οι σχολικές καθαρίστριες ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης και σε αυτό τους το αίτημά τους έχουν τη στήριξη της αντιπολίτευσης, η οποία ζητάει να γίνει αυτό με ιδία έσοδα, όπως έχει δικαίωμα να κάνει ο δήμος και όπως έκαναν γειτονικοί δήμοι προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά.

Η απάντηση της διοίκησης στο δίκαιο και σωστό αυτό αίτημα, προκειμένου τα σχολεία να είναι καθαρά και να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά ο covid-19, ήταν ότι συμφωνεί, αλλά τα στελέχη της άρχισαν να μιλούν για τα οικονομικά προβλήματα και για το αν μπορεί ο δήμος να καλύψει οικονομικά την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος.

Πριν ολόκληρες εβδομάδες η αντιπολίτευση ενημέρωσε τη διοίκηση του δήμου ότι ο δήμος υποχρηματοδοτήθηκε από το ποσό που δόθηκε στους δήμους για την αντιμετώπιση του covid-19. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πήρε 500.000 ευρώ λιγότερα από αυτά που έπρεπε να πάρει με βάση τον πληθυσμό του! Μέχρι σήμερα η διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτε γι’ αυτό.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Νοεμβρίου 2021, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, απευθυνόμενος στη διοίκηση του δήμου, είπε ότι «Τα λεφτά αυτά δεν πάνε εκεί που πρέπει. Πληρώνετε ό,τι τιμολόγιο έρχεται».

Δηλαδή αντί με τα χρήματα που δόθηκαν από το κράτος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού να γίνουν οι σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, ο δήμος πληρώνει άσχετα πράγματα; Δηλαδή ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και «πετάει χαρταετό» για την υποχρηματοδότηση και τα μειωμένα κονδύλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τα δίνει όπου τύχει;

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ