Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμαρχος είπε ότι δεν μπορεί να ακούει σαχλαμάρες την ώρα που...

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν μπορεί να ακούει σαχλαμάρες την ώρα που μιλούσε η Μαρία Πασχαλίδου

Την ώρα που μιλούσε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Νοεμβρίου 2021, η Μαρία Πασχαλίδου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμαρινού, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου παρενέβη αρκετές φορές με αποτέλεσμα να του ζητήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου να σταματήσει τις παρεμβάσεις. Στην παρέμβαση του προέδρου ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν μπορεί να ακούει σαχλαμάρες!

Αμέσως ο πρόεδρος ζήτησε να διαγραφεί η κουβέντα του δημάρχου από τα πρακτικά. Η κυρία Πασχαλίδου στην προσβολή που της έκανε ο δήμαρχος απάντησε λέγοντας: «Λυπόμαστε πάρα πολύ που αναγκαζόμαστε και συμμετέχουμε, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ και θα συμμετέχουμε κι ας μας λέτε και χωριάτες κι ας μας λέτε ότι λέμε σαχλαμάρες. Ο καθένας δείχνει το επίπεδό του και ποιος είναι εδώ μέσα».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντί να ανακαλέσει στην τάξη το δήμαρχο, αντί να απαιτήσει να ζητήσει συγνώμη από την κυρία Πασχαλίδου, της επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς της ότι γίνεται προσβλητική, ότι τέλειωσε ο χρόνος της, ότι ο δήμαρχος δεν αναφέρθηκε στην ίδια προσωπικά με τη λέξη «σαχλαμάρες» και ότι η λέξη διαγράφηκε από τα πρακτικά.

Δηλαδή τι ήθελε να πει ο καλός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όταν είπε ότι ο κύριος δήμαρχος δεν απηύθυνε τη λέξη «σαχλαμάρες» προσωπικά στην κυρία Πασχαλίδου; Ήθελε να πει ότι την απηύθυνε γενικά στο σώμα, γιατί γενικώς ακούγονται σαχλαμάρες σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο; Δηλαδή κατά τη γνώμη του ο πρόεδρος έσωσε την κατάσταση με αυτό που είπε; Ο δήμαρχος δεν ζήτησε συγνώμη από την κυρία Πασχαλίδου και το σώμα. Σχολίασε χαμηλοφώνως μόνο την κουβέντα του λέγοντας «παράταιρο».

Για την ιστορία η κυρία Πασχαλίδου την ώρα που τη διέκοψε ο δήμαρχος είχε μιλήσει τρεισήμισι λεπτά. Ο πρόεδρος μάλιστα ανέφερε ότι «τρία λεπτά έχει ο δημοτικός σύμβουλος, δώσαμε πέντε, έξι είμαστε τώρα, τώρα μόλις έβδομο». Την ώρα που έλεγε ο πρόεδρος την κουβέντα «τώρα μόλις έβδομο», ο συνολικός χρόνος που βρισκόταν η Μαρία Πασχαλίδου στο βήμα μαζί με τις παρεμβάσεις του προέδρου και του δημάρχου ήταν πεντέμισι λεπτά.

Κιμ. Ο.

Πρόεδρος του δημάρχου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ