Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤοπικιστικές κορώνες ενώ συμπολίτες μας πεθαίνουν…

Τοπικιστικές κορώνες ενώ συμπολίτες μας πεθαίνουν…

Την ώρα που συντοπίτες μας, Κορδελιώτες και Ευοσμίτες, πεθαίνουν από τον κορονοϊό, την ώρα που οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτες, την ώρα που ο δήμος μας είναι τελευταίος σε εμβολιασμούς κατά του covid-19 στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κάποιοι επέλεξαν, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Νοεμβρίου 2021, να επιτεθούν με τοπικιστικές κορώνες στον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό για την απόφασή του να διεξαχθεί ενιαία παρέλαση στον δήμο.

Πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, κάποιοι είχαν ισχυριστεί ότι η ενιαία παρέλαση θα καταστρέψει την αγορά του Κορδελιού και εννοούσαν την εστίαση, αφού τα εμπορικά καταστήματα στις εθνικές εορτές είναι κλειστά. Χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι είπαν ότι επισκέφτηκαν το Κορδελιό μετά την παρέλαση, ότι ήταν ασφυκτικά γεμάτα τα μαγαζιά της περιοχής και ότι με δυσκολία βρήκαν τραπέζι και για καφέ και για φαγητό. Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του έλαβαν την απάντηση ότι στα τάδε και στο δείνα καφενείο υπήρχαν άδεια τραπέζια.

Τελικά φαίνεται ότι τα μαγαζιά της εστίασης του Κορδελιού ήταν ασφυκτικά γεμάτα μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ας ήταν και μερικά άδεια στην περιοχή του πέρα βρέχει. Αφού λοιπόν τα καταστήματα της εστίασης του Κορδελιού ήταν γεμάτα, άρχισαν κουβέντες περί της ιστορικότητας της παρέλασης του Κορδελιού και περί του πώς προσβάλλεται το Κορδελιό από την απόφαση του δημάρχου. Όλα αυτά σε συνθήκες πανδημίας, που και συμπολίτες μας Κορδελιώτες πεθαίνουν από κορονοϊό, ακούγονταν εντελώς παράταιρα. Αυτές οι κουβέντες λέγονταν μάλιστα την ώρα που στην εφημερία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης γινόταν χαμός από τις εισαγωγές λόγω covid-19.

Τι να πεις; Να πεις «πέρα βρέχει»; Να πεις «ντροπή»; Τι να πεις; Πραγματικά πιστεύουν όσοι προχώρησαν σε τοπικιστικές κορώνες ότι ο καημός των περισσοτέρων εμπόρων και κατοίκων του Κορδελιού είναι το πού θα γίνεται η παρέλαση μετά από καραντίνα ενός σχεδόν χρόνου και μετά από αλλεπάλληλα ανεπιτυχή μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας,  που έχουν καταστρέψει τους επαγγελματίες και έχουν εξαντλήσει και οικονομικά και ψυχολογικά πάρα πολύ κόσμο. Πραγματικά πιστεύουν αυτοί που προχώρησαν στις τοπικιστικές κορώνες για την παρέλαση, ότι τους Κορδελιώτες δεν τους ενδιαφέρει που στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα λεωφορεία μέσα στην πανδημία και τους νοιάζει το πού θα γίνεται η παρέλαση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ