Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟύτε κουβέντα της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για καμπάνια για τους...

Ούτε κουβέντα της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για καμπάνια για τους εμβολιασμούς

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου η διοίκηση του δήμου κατηγορήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Ναθαναηλίδη ότι δεν κάνει καμπάνια για τους εμβολιασμούς κατά του covid-19, παρά πηγαίνουν τα στελέχη της σε εκδηλώσεις άλλων για τους εμβολιασμούς και βγάζουν φωτογραφίες. «Ποια πρωτοβουλία πήρατε εσείς για να ενισχύσετε τους εμβολιασμούς στο δήμο μας, που είναι ο δήμος ο οποίος έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα τελικά, γιατί, όπως εσείς είπατε την προηγούμενη φορά, έχει τους περισσότερους ανεμβολίαστους;» ρώτησε ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης.

Καμία απάντηση δεν δόθηκε στον κύριο Ναθαναηλίδη. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ιατρός παθολόγος, δεν είπε ούτε κουβέντα έστω για σκέψη να γίνει κάποια καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών, ενώ σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε απαντήσει στον δημοτικό σύμβουλο και ιατρό παθολόγο, Βασίλη Ανδρεάδη, ότι θα γίνει τέτοια καμπάνια.

Η άρνηση της διοίκησης να απαντήσει ότι θα προχωρήσει σε καμπάνια για τους εμβολιασμούς κατά του covid-19 και ενώ η Θεσσαλονίκη «βράζει» από τον κορονοϊό και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της πόλης επικρατεί ασφυξία, ανάγκασε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καμαρινό να δευτερολογήσει στη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων και να πει τα παρακάτω:

«Κύριε πρόεδρε έχουμε πει αρκετές φορές, και ο κύριος Ναθαναηλίδης το είπε και το στέλεχός μας η κυρία Πασχαλίδου και εγώ το έχω πει, ότι μιας και απέτυχε η κυβέρνηση να πείσει τους ανεμβολίαστους και επειδή ο δήμος μας έχει τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους ανεμβολίαστους σε ποσοστό, σας ξαναλέω ότι πρέπει να γίνει μία καμπάνια ειδικά από εσάς που είστε γιατρός, από το στέλεχός μας τον κύριο Ανδρεάδη (ο οποίος είναι ιατρός), από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευόσμου (ο οποίος είναι ιατρός)».

Ο κύριος Καμαρινός συνέχισε λέγοντας πως πρέπει ο δήμος να κάνει κάτι για να πείσει τους ανεμβολίαστους κατοίκους να εμβολιαστούν και ολοκλήρωσε αυτή του την παρέμβαση τονίζοντας πως πρέπει να γίνει αυτή η καμπάνια από το δήμο γιατί η κοινωνία «βράζει», με πάρα πολλούς ανεμβολίαστους και με ατελείωτες ουρές για rapid test.

Δυστυχώς ούτε στον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης, που πρότεινε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, δεν δόθηκε καμιά απάντηση από το δήμαρχο.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ