Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Δεν κάνετε τίποτα για να πάρετε τα κονδύλια που δικαιούται ο δήμος»

«Δεν κάνετε τίποτα για να πάρετε τα κονδύλια που δικαιούται ο δήμος»

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου 2021 και με αφορμή τη συζήτηση για τις σχολικές καθαρίστριες του δήμου, οι οποίες προσλήφθηκαν με 5ωρη απασχόληση και δουλεύουν πλήρες ωράριο 6,5 ωρών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες, η αντιπολίτευση του δήμου ζήτησε οι καθαρίστριες να γίνουν πλήρους απασχόλησης και να προσληφθούν και άλλες με ιδίους πόρους. Η διοίκηση του δήμου επικαλέστηκε τις οικονομικές δυσκολίες που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για τέτοιες αποφάσεις και ενέργειες.

Σ’ αυτήν τη δικαιολογία της διοίκησης ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης απάντησε κατηγορώντας τη διοίκηση ότι δεν κάνει τίποτα για να πάρει τα κονδύλια που δικαιούται ο δήμος με βάση τον πληθυσμό του, αφού και στη χρηματοδότηση εξαιτίας του covid-19 ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πήρε 500.000 ευρώ λιγότερα από αυτά που δικαιούνταν! Ο κύριος Ναθαναηλίδης τόνισε ότι, με βάση στοιχεία που έδωσε ο δήμος Πατρέων, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι στους έξι πρώτους υποχρηματοδοτούμενους δήμους! Στερήθηκαν δηλαδή από το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας κονδύλια που δικαιούνταν, στερήθηκε ο δήμος 500.000 ευρώ και η διοίκηση δεν έκανε τίποτε γι’ αυτό.

Αντί λοιπόν να διεκδικήσει ο δήμος και να πάρει τα χρήματα που του στέρησαν, αφήνει τις 5ωρες καθαρίστριες να δουλεύουν πλήρες ωράριο για την ψυχή της μάνας τους. Προφανώς είναι πιο εύκολο για το δήμο να εκμεταλλεύεται εργαζόμενες που έχουν ανάγκη, από το να χτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι αυτών που αντί να δώσουν περισσότερα χρήματα στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας, του κόβουν και από αυτά που δικαιούται.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ