Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την Ημέρα Εθελοντισμού

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την Ημέρα Εθελοντισμού

Με πλήθος “πράσινων” δράσεων, με περιβαλλοντικά παιχνίδια και δεντροφυτεύσεις, με παρεμβάσεις καθαρισμού και καλλωπισμού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την ημέρα εθελοντισμού, στέλνοντας από τον όμορφο και ξεχωριστό οικισμό του Δήμου μας, τη Διαλογή, ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη συστράτευσης και συλλογικής δράσης για μια πόλη πιο πράσινη, πιο φυσική, πιο καθαρή και πιο ανθρώπινη.

            Επιδιώκοντας να συμβάλει στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού και στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα περιβάλλοντος,  οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε  η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου δια του Τμήματος  Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας έδωσαν την ευκαιρία να αναδειχθεί η σημασία και η αξία της συλλογικής  δράσης για το περιβάλλον, σε μια διαρκή προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη.

Με τη συνδρομή του Τμήματος Ανάπτυξης και  Συντήρησης Πρασίνου  και τη συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού, οι εκδηλώσεις έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές του  5ου Δημοτικού Σχολείου και  του 5ου Νηπιαγωγείου Διαλογής να αναλάβουν ενεργό δράση, και μέσα από βιωματικά περιβαλλοντικά παιχνίδια να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος, να γνωρίσουν τους τρόπους φροντίδας των φυτών και των δέντρων, να μιλήσουν για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και τους τρόπους της προσωπικής τους συνεισφοράς για την προστασία της φύσης και της οικολογικής ισορροπίας.

            Στο πλαίσιο της ημέρας εθελοντισμού, εργαζόμενοι του Τμήματος Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου μαζί με τους μαθητές φύτεψαν 13 δεντρίλια και 110 θάμνους στην αυλή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Διαλογής, ενώ στη συνέχεια έλαβε χώρα εκτεταμένη δεντροφύτευση στη νησίδα Τιμίου Σταυρού, όπου συνολικά φυτεύθηκαν 15 ιβίσκοι, 300  φυτά και θάμνοι. Οι δράσεις δεντροφύτευσης συνεχίστηκαν στο Πάρκο Ισάακ της Διαλογής, όπου  δεντροφυτεύθηκαν 5 σοφόρες. Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με εργασίες καθαρισμού και κλαδέματος του πάρκου από συνεργεία του τμήματος Πρασίνου.

Μαζί με τους μαθητές μας, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, τιμήσαμε την  Ημέρα Εθελοντισμού, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη συστράτευσης και συλλογικής δράσης” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: Ας ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και ας συμμετέχουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μας για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από προγράμματα για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, τη φροντίδα και την ανάπτυξη του πρασίνου σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας” .

Το “παρών” της στη δράση έδωσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αλεξάνδρα Κορωνίδου, η οποία ευχαρίστησε τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα για την ενεργό συμμετοχή της  στη μεγάλη προσπάθεια, ώστε το μήνυμα του εθελοντισμού να γίνει πιο δυνατό και να φτάσει σε όλο τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση για την Ημέρα Εθελοντισμού εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ”Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ