Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕυτυχώς ο Μανδαλιανός δεν συνάντησε τον Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα…

Ευτυχώς ο Μανδαλιανός δεν συνάντησε τον Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα…

Το τι συνέβη στην ταβέρνα της Καλαμπάκας με τον καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο δεν το γνωρίζουμε. Άλλα λέει αυτός, άλλα ο ταβερνιάρης. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πριν λίγους μήνες συναντήθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ με τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2021 ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ειδικός παθολόγος εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε λίγα ιατρικά στοιχεία. Αφού η σύνδεση του καναλιού με τον δήμαρχο τελείωσε, έλαβε το λόγο ο κύριος Βασιλακόπουλος και με ύφος εκατό καρδιναλίων, αγνοώντας ότι ο Κλεάνθης Μανδαλιανός είναι ιατρός, είπε ότι οι δήμαρχοι πρέπει να μιλούν για τα δημαρχιακά τους και να αφήνουν τα ιατρικά στους ιατρούς. Όταν αργότερα τον ενημέρωσαν ότι ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είναι ειδικός παθολόγος, ο κύριος Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι απλά διαφωνεί με το συνάδελφό του.

Ο κύριος Βασιλακόπουλος εκτέθηκε επειδή ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν είχε κρεμασμένη ταμπέλα στο λαιμό του που να έγραφε «ειδικός παθολόγος»!! Ο κύριος Βασιλακόπουλος «συνελήφθη» απρόσεκτος. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν διατύπωσε καμία άποψη που να ερχόταν σε σύγκρουση με την προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας να περιορίσει την πανδημία. Ήταν μια κουβέντα πολύ συγκεκριμένη για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη που είχε διαφορετική άποψη από τον κύριο καθηγητή, γι’ αυτό ο κύριος καθηγητής του υπέδειξε να κοιτάει τη δημαρχιακή δουλειά του και να αφήσει τα ιατρικά στους ιατρούς, χωρίς να γνωρίζει ότι ο δήμαρχος είναι και ιατρός. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ζήτησε συγνώμη γι’ αυτά που είπε επειδή δεν γνώριζε την επαγγελματική ιδιότητα του δημάρχου.

Όταν όμως έχεις εύκολες τις κουβέντες, επειδή ο άλλος έχει άλλη άποψη από σένα, χωρίς αυτός που είναι απέναντί σου να είναι κανένας αρνητής της πανδημίας, αρνητής της μάσκας, αρνητής του εμβολίου και τελικά αποδεικνύεται ότι είναι και ιατρός, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όσοι καλοί επιστήμονες έχουν επιφορτιστεί το έργο της ενημέρωσης για την πανδημία από τα Μέσα Ενημέρωσης, πρέπει να είναι προσεχτικοί. Προσεχτικοί κι όταν μιλούν με τον κάθε Μανδαλιανό που είναι ιατρός, προσεχτικοί κι όταν μιλούν με τον κάθε πολίτη που δεν είναι ιατρός, προσεκτικοί κι όταν μιλούν με τον κάθε ιδιοκτήτη ταβέρνας, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι για το επεισόδιο έφταιγε ο καταστηματάρχης. Δεν είναι ωραία εικόνα τέτοια πράγματα και δεν βοηθάνε στο να πειστούν οι πολίτες και να περιοριστεί η πανδημία.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ