Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜπερδεύει πράγματα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Μπερδεύει πράγματα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου μπερδεύει πράγματα όσον αφορά τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του. Έτσι, αντί να υπογράψει το εντέλλεσθαι για να δίνονται οικοδομικές άδειες που εμπίπτουν στην οδηγία SEVESO, εισήγαγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου αυτό να του παράσχει με την ψήφο του στήριξη στην ενέργειά του. Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αυτό που του ζήτησε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, αλλά ο ίδιος δεν έχει υπογράψει ακόμη το εντέλλεσθαι! Ίσως στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εξηγήσει τη στάση του.

Στην κριτική κάποιων Δημοτικών Συμβούλων για την εισαγωγή του συγκεκριμένου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ αυτό δεν έχει αρμοδιότητα να δώσει εντέλλεσθαι, ο δήμαρχος αντέδρασε λέγοντας ότι αφού δεν θέλουν να συζητήσουν γι’ αυτό το θέμα, τότε και το θέμα της εγκατάστασης Πυροσβεστικού Σταθμού δεν θα έπρεπε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μπερδεύεται όμως ο κύριος δήμαρχος. Το εντέλλεσθαι πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος, κατά το νόμο, πράγμα που αρνείται να κάνει παρά τη στήριξη που του παρείχε το Δημοτικό Συμβούλιο. Την εγκατάσταση Πυροσβεστικού Σταθμού, κατά το νόμο, έπρεπε να την αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι ο ίδιος.

Ασκεί ο δήμαρχος κριτική στην αντιπολίτευση γιατί εκείνη δεν ψήφισε την εγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σταθμού στον δήμο με τον τρόπο που εισηγήθηκε το θέμα η διοίκηση. Μάλιστα η ιστοσελίδα του δήμου, σαν να είναι ιστοσελίδα της παράταξης του δημάρχου, έκανε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση με χαρακτηρισμούς. Για το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν πράττει αυτό που ο ίδιος εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η ιστοσελίδα του δήμου δεν πρόκειται να γράψει τίποτα. Εννοείται ότι δεν περιμένει κανείς από το δήμαρχο να κάνει την αυτοκριτική του για τη στάση που κρατάει για πάνω από ένα μήνα στο θέμα των οικοδομικών αδειών που εμπίπτουν στην οδηγία SEVESO.

Μπερδεύει τις αρμοδιότητες ο κύριος δήμαρχος. Όταν θέλει μάλιστα υπερασπίζεται ακόμα και πολιτικά πραξικοπήματα, γιατί πολιτικό πραξικόπημα ήταν η ενέργεια της Οικονομικής Επιτροπής να λάβει χορηγία από την ELPEDISON με τις ευλογίες του δημάρχου κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου να μην λαμβάνονται χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ όσο δεν λύνεται το πρόβλημα της δυσοσμίας. Προκειμένου να πάρει τη χορηγία από την ELPEDISON ο κύριος δήμαρχος καταπάτησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα φωνάζοντας ότι το έκανε για τους φτωχούς και καλά έκανε. Ε τώρα γιατί δεν υπογράφει την οικοδομική άδεια ενός συμπολίτη μας που τη ζητάει; Τι είναι αυτός; Εκατομμυριούχος;

Μπερδεύεται ο κύριος δήμαρχος και χρησιμοποιεί άλλα μέτρα και άλλα σταθμά ανάλογα με πως ο ίδιος προσεγγίζει το κάθε γεγονός και μάλιστα την ώρα που το προσεγγίζει, αφού στο θέμα των οικοδομικών αδειών που εμπίπτουν στην Οδηγία SEVESO, άλλα εισηγήθηκε και άλλα κάνει.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ