Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕνημέρωση στους Ρομά για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού από οικονομολόγο

Ενημέρωση στους Ρομά για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού από οικονομολόγο

Η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς κατά του covid-19, στην οποία αποφάσισε να συμμετάσχει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ήταν η εκδήλωση ενημέρωσης των Ρομά για εμβολιασμό κατά του covid-19 και για εργασία από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Αθίγγανων Βορείου Ελλάδος Ρομά όμως η ιστοσελίδα του δήμου την παρουσίασε σαν εκδήλωση του δήμου γράφοντας ότι «Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό κατά του Covid – 19 υλοποίησε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στην κοινότητα των Ρομά που ζουν στο Δήμο, σε συνεργασία με…».

Η διοίκηση του δήμου «είδε φως και μπήκε» στην εκδήλωση των Ρομά, έτσι ώστε μετά από καιρό να μας πει ότι έκανε δράσεις για τους εμβολιασμούς. Αυτό είχε κάνει και με την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, την οποία ζητούσε συνεχώς η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πασχαλίδου. Μετά από πολύ καιρό, η διοίκηση του δήμου μας είπε ότι η καμπάνια έγινε και μάλλον εμείς δεν την πήραμε χαμπάρι. Πώς είναι όμως δυνατόν να έγινε τέτοια καμπάνια και να παρέλειψε η ιστοσελίδα του δήμου να δημοσιεύσει καμιά εκατοστή φωτογραφίες, όπως κάνει συνεχώς, με τα στελέχη της να καμαρώνουν, δεν μας το είπε η καλή μας διοίκηση.

Το ότι «είδαν φως και μπήκαν» στην εκδήλωση των Ρομά φαίνεται από το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Το έγραφε το πανό κάτω από το οποίο φωτογραφήθηκαν τα στελέχη της διοίκησης του δήμου που παραβρέθηκαν. «Εκδήλωση για εμβολιασμό covid-19 και για εργασία από Ευρωπαϊκά προγράμματα», έγραφε το πανό. Το ότι επίσης «είδαν φως και μπήκαν» φαίνεται από το γεγονός ότι στην εκδήλωση μίλησε εκ μέρους του δήμου ο οικονομολόγος αντιδήμαρχος. Εάν η εκδήλωση ήταν του δήμου, η διοίκηση θα είχε φροντίσει να μιλήσει κάποιος από τους ιατρούς της παράταξης. Θα μπορούσε βέβαια και στην εκδήλωση των Ρομά να πάει ιατρός μέλος της διοίκησης, αλλά πήγε οικονομολόγος. Ίσως θα μπορούσε να τους μιλήσει και για το δεύτερο θέμα, για την εργασία από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το ερώτημα που πλανάται είναι πότε θα υλοποιήσει η διοίκηση την πρόταση του Βασίλη Ανδρεάδη, δημοτικού σύμβουλου και ιατρού παθολόγου, για καμπάνια ενημέρωσης όσον αφορά τους εμβολιασμούς κατά του covid-19. Όταν πλέον θα είναι πολύ αργά; Ήδη οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτες, διανύουμε το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ο τελευταίος σε εμβολιασμούς μεταξύ των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Τι περιμένει η διοίκηση του δήμου;

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ