Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΘα έκανε ποτέ ο Μανδαλιανός κάτι που θα αδικούσε το Ελευθέριο Κορδελιό;

Θα έκανε ποτέ ο Μανδαλιανός κάτι που θα αδικούσε το Ελευθέριο Κορδελιό;

Η σημερινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε σε πεδίο τοπικιστικής αντιπαράθεσης, γιατί ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε να γίνει μία ενιαία παρέλαση στο δήμο και όχι δύο διαφορετικές στις δύο Δημοτικές Κοινότητες. Κατηγορούν τον δήμαρχο ότι η απόφασή του για ενιαία παρέλαση «διχάζει την κοινή γνώμη των δημοτών, επιφέρει έντονες αντιπαραθέσεις, διαμάχες και προστριβές και έχει για το Ελευθέριο – Κορδελιό ΜΟΝΟ αρνητικό πρόσημο και σοβαρό δυσμενές αντίκτυπο σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και παιδαγωγικό επίπεδο!!!»

Θα έκανε όμως ποτέ ο δήμαρχος κάτι που να υποβαθμίσει και να υποτιμήσει το Ελευθέριο Κορδελιό, όταν η σημαντικότερη συνιστώσα της παράταξής του είναι η παράταξη του πρώην δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού, Στάθη Λαφαζανίδη και όταν ο Νέστορας Λαφαζανίδης, γιος του πρώην δημάρχου, είναι αντιδήμαρχός του; Θα ερχόταν σε σύγκρουση με τον Στάθη Λαφαζανίδη; Γιατί; Για να διαλύσει τη διοίκησή του; Είναι προφανές ότι ο Κλεάνθης Μανδαλιανός πήρε την απόφαση για ενιαία παρέλαση όχι για να διχάσει αλλά για να ενώσει περισσότερο τις δύο Δημοτικές Ενότητες. Είναι επίσης προφανές ότι δεν πίστευε πως αυτή του η απόφαση θα αντιμετωπιζόταν με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε και ότι θα υπάρξουν αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις που βλέπουμε.

Οι Κορδελιώτες και οι Ευοσμίτες δεν έχουν τίποτα απολύτως να χωρίσουν. Τα προβλήματά τους είναι κοινά και το που θα γίνει η παρέλαση σίγουρα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Δηλαδή πραγματικά πιστεύουμε πως αν ρωτούσαμε Κορδελιώτες και Ευοσμίτες να μας πουν πέντε μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα υπήρχε έστω και ένας που θα συμπεριελάμβανε τον τόπο διεξαγωγής της παρέλασης στις απαντήσεις του; Κορδελιώτες και Ευοσμίτες σε μια απόσταση χιλιομέτρων, στα σύνορα των δύο Κοινοτήτων, είναι γείτονες και ακόμα και ο δρόμος της εισόδου των σπιτιών τους είναι κοινός. Τι έχουν να χωρίσουν αυτοί οι άνθρωποι; Απολύτως τίποτα και δεν πρέπει να συνταχθούν με όσους προσπαθούν να τους χωρίσουν.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ