Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚορδελιώτες και Ευοσμίτες τους ενώνουν πολλά και δεν τους χωρίζει τίποτα

Κορδελιώτες και Ευοσμίτες τους ενώνουν πολλά και δεν τους χωρίζει τίποτα

Σύλλογοι του Ελευθερίου Κορδελιού ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την αυριανή παρέλαση. Κατά τη γνώμη αυτών των συλλόγων, η απόφαση του δημάρχου «διχάζει την κοινή γνώμη των δημοτών, επιφέρει έντονες αντιπαραθέσεις, διαμάχες και προστριβές και έχει για το Ελευθέριο – Κορδελιό ΜΟΝΟ αρνητικό πρόσημο και σοβαρό δυσμενές αντίκτυπο σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και παιδαγωγικό επίπεδο!!!»

Απίστευτα πράγματα. Η απόφαση για ενιαία παρέλαση δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα! Άντε να πούμε ότι καταλαβαίνουμε το δυσμενές αντίκτυπο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Ποιο είναι το δυσμενές αντίκτυπο σε πολιτιστικό και παιδαγωγικό επίπεδο; Γράφονται πράγματα για να φορτίσουν την κατάσταση και να δημιουργήσουν συγκρουσιακό κλίμα; Η ανακοίνωση αυτή αποφασίστηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου ήταν το δικαστήριο για τη δυσοσμία. Γιατί δεν εκδόθηκε και μία ανακοίνωση για τη δυσοσμία μιας και ήταν μαζεμένοι τόσοι σύλλογοι; Η δυσοσμία δεν έχει για το Ελευθέριο – Κορδελιό ΜΟΝΟ αρνητικό πρόσημο και σοβαρό δυσμενές αντίκτυπο σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και παιδαγωγικό επίπεδο;

Οι Κορδελιώτες με τους Ευοσμίτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Ελευθέριο Κορδελιό και Εύοσμος είναι εργατικές συνοικίες, έχουν κοινά προβλήματα, πνίγονται στη δυσοσμία και τη ρύπανση, δεν έχουν στάδιο και κολυμβητήριο, δεν έχουν πάρκο, δεν έχουν αγωγούς ομβρίων κι έτσι πνίγονται με δυο σταγόνες βροχής. Ελευθέριο Κορδελιό και Εύοσμος είναι δύο παραμελημένες περιοχές και πρέπει οι κάτοικοί τους μαζί, ως κάτοικοι του ίδιου δήμου, να παλέψουν για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Πώς τις ακούει όλες αυτές τις απίστευτες κουβέντες ένα νέο παιδί είτε από το Ελευθέριο Κορδελιό είτε από τον Εύοσμο; Πώς τις ακούει αυτές τις κουβέντες όλος αυτός ο κόσμος που πλέον κατοικεί στο δήμο και δεν είναι ούτε από το Κορδελιό ούτε από τον Εύοσμο και μάλλον είναι περισσότερος απ’ ότι είναι οι Κορδελιώτες και οι Ευοσμίτες μαζί; Οι διχαστικές αυτές κουβέντες πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα το 2021 σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Κορδελιώτες και Ευοσμίτες τους ενώνουν πολλά και δεν τους χωρίζει απολύτως τίποτα.

Βασίλης Κιμ.

Θα έκανε ποτέ ο Μανδαλιανός κάτι που θα αδικούσε το Ελευθέριο Κορδελιό;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ