Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ οδηγία SEVESO, οι οικοδομικές άδειες και η καταστροφή του Αθλητικού Πάρκο...

Η οδηγία SEVESO, οι οικοδομικές άδειες και η καταστροφή του Αθλητικού Πάρκο της ΕΚΟ

Η καταστροφή του Αθλητικού Πάρκο της ΕΚΟ στηρίχτηκε στην οδηγία SEVESO και στην επιχειρηματολογία ότι το Πάρκο δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες εξαιτίας αυτής της οδηγίας. Τελικά, με βάση τη γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή, άρα και τη γενικότερη δραστηριότητα.

Στο δια ταύτα το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ καταστράφηκε με δικαιολογία μια οδηγία η οποία δεν έχει νομική ισχύ, όπως η ίδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στο δήμο, όπως πολύ ωραία ανέλυσε νομικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως επίσης πολύ ωραία ανέλυσε ειδικός συνεργάτης του δήμου.

Δηλαδή το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ, που έγινε με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, αφέθηκε να καταστραφεί με την επίκληση της οδηγίας SEVESO η οποία όμως δεν έχει νομική ισχύ και είναι απλά μια οδηγία. Το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ αφέθηκε τελικά να καταστραφεί ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος να καταστραφεί.

Παράξενο πράγμα πώς δημόσια περιουσία καταστρέφεται με μια δικαιολογία που δεν ισχύει, όπως περίεργο πράγμα που ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει δώσει ακόμη εντέλλεσθαι για την έκδοση οικοδομικών αδειών, οι οποίες δεν δίνονταν με την επίκληση της οδηγίας SEVESO και χωρίς να υπάρχει κανένας νόμος που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Γ. Παπαδ.

Στον Ασπρόπυργο δεν γνωρίζουν καν τη συνθήκη SEVESO!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ