Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι πυλώνες υψηλής τάσης δεν υποβαθμίζουν και το Ελευθέριο Κορδελιό;

Οι πυλώνες υψηλής τάσης δεν υποβαθμίζουν και το Ελευθέριο Κορδελιό;

Στα σύνορα του Ελευθερίου Κορδελιού με τον Εύοσμο από την πλευρά του Ευόσμου έχουν απομείνει οι μοναδικοί πυλώνες υψηλής τάσης που περνούν μέσα από κατοικημένη περιοχή σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Επειδή έγινε πολύς λόγος για την υποβάθμιση του Ελευθερίου Κορδελιού εξαιτίας της απόφασης του δημάρχου να διεξαχθεί μία ενιαία παρέλαση στο δήμο, αναρωτιόμαστε αν δεν είναι υποβάθμιση του Ελευθερίου Κορδελιού και ολόκληρου του δήμου οι πυλώνες υψηλής τάσης, οι οποίες καταλήγουν ακριβώς σ’ εκείνο το σημείο που θα γίνει η ενιαία παρέλαση.

Γύρω από αυτούς τους πυλώνες κατοικούν χιλιάδες Ευοσμίτες και Κορδελιώτες. Πέρασαν δεκαετίες από τότε που ξεκίνησε η συζήτηση για να υπογειοποιηθούν, αλλά υπογειοποίηση δεν βλέπουμε. Ο δήμος όλο βρίσκει Ευρωπαϊκά κονδύλια για την υπογειοποίηση της υψηλής τάσης, που είναι επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων, και η υψηλή τάση όλο παραμένει στη θέση της εκεί ψηλά στους πυλώνες. Και για την υψηλή τάση, όπως και για τη δυσοσμία, οι αντιδράσεις είναι από χλιαρές έως ανύπαρκτες.

Πώς γίνεται να υπάρχουν τόσο μεγάλες αντιδράσεις για την παρέλαση που γίνεται δύο φορές το χρόνο και να μην υπάρχουν αντιδράσεις για την υψηλή τάση και τη δυσοσμία που ο κόσμος ζει καθημερινά μαζί τους; Πώς γίνεται να ασκείται σφοδρή κριτική στο δήμαρχο για την απόφασή του σχετικά με την παρέλαση και σχεδόν να μην ασκείται κριτική για τους χειρισμούς του όσον αφορά τη δυσοσμία και την υψηλή τάση; Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό;

Βασίλης Κιμ.

Η καταστροφή του Αθλητικού Πάρκο ΕΚΟ δεν υποβάθμισε το Ελευθέριο Κορδελιό;
Αφού αποφάσισε ο δήμαρχος τη διεξαγωγή ενιαίας παρέλασης, δεν αποφασίζει και το εντέλλεσθαι για τις οικοδομικές άδειες;
Η ενιαία παρέλαση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ως κουρνιαχτός και αποπροσανατολισμός…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ