Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ...

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό κατά του Covid – 19 υλοποίησε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στην κοινότητα των Ρομά που ζουν στο Δήμο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και το Σύλλογο Αθίγγανων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης των ειδικών ομάδων πληθυσμού για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του Covid – 19.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Σμύρνης, στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού, όπου παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας, ΚΕΠ, Φωτεινή Πεσματζόγλου – Δεβετζή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης,
η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νανά Παμπουκίδου, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, ο Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Κων/νος Χρίστογλου και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, Ρένα Οικονομίδου.
Σκοπός της άμεσης επαφής με τους Ρομά ήταν όχι μόνο να ενημερωθούν για πρακτικά ζητήματα αναφορικά με το πώς μπορούν να κλείσουν ραντεβού, αλλά να λυθούν οι όποιες απορίες έχουν και να διαλυθούν οι φόβοι που δρουν αποτρεπτικά από το να εμβολιαστούν. Η ανταπόκριση ήταν παραπάνω από ικανοποιητική και αναμένεται αυτό να αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες στα εμβολιαστικά κέντρα.
Ο κ. Αμανατιάδης απευθυνόμενος στους Ρομά τόνισε πώς «το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, είναι όμως απαραίτητο για να είμαστε ασφαλείς», επισημαίνοντας πώς «δεν σας μιλάω σαν Αντιδήμαρχος, αλλά ως γείτονας, ως φίλος, ως άνθρωπος που με συναντάτε και σας συναντώ καθημερινά. Το εμβόλιο είναι λύση για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και όσους αγαπάμε. Είναι η λύση για να περιορίσουμε τον κίνδυνο για τη ζωή μας από αυτό τον ιό. Είναι το μέσο για να πάψουν οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί και να ξαναπάρουμε πίσω τη ζωή μας».
Ο κ. Χρίστογλου προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεσος προς τους Ρομά, επεσήμανε τα εξής: «Θα σας παρακαλούσαμε όλους σας να έρθετε να εμβολιαστείτε. Το εμβόλιο είναι δώρο Θεού. Αν ο πνευματικός σας σάς λέει να μην εμβολιαστείτε αλλάξτε πνευματικό. Το εμβολιαστικό κέντρο του Ευόσμου έχει τρεις γραμμές, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα να εμβολιάζουμε έως 300 άτομα ημερησίως, άρα υπάρχουν ραντεβού για όλους. Για εκείνους που έχουν φορτωμένο πρόγραμμα, θα υπάρξουν και εμβόλιμα ραντεβού, ενώ με το Δήμο οργανώνουμε τη λειτουργία κινητών μονάδων. Ήδη ο Δήμος έχει παραχωρήσει αυτοκίνητο και μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας επισκέπτεται κατ΄ οίκον άτομα τα οποία αδυνατούν να μετακινηθούν. Σας χρειαζόμαστε όλους για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας».
Η κ. Οικονομίδου μεταξύ άλλων είπε: «Έχετε μεγάλες οικογένειες και ζείτε όλοι μαζί. Αν θέλετε να προφυλάξετε τους εαυτούς σας, τους γονείς σας και τα παιδιά σας, πρέπει να εμβολιαστείτε τώρα. Αν σας προβληματίζει πώς να κλείσετε ραντεβού, το μόνο που χρειάζεται είναι το ΑΜΚΑ και μια ταυτότητα. Ραντεβού κλείνετε στο γιατρό, στο φαρμακείο ή στο Κέντρο Υγείας. Αν δεν μπορείτε να κλείσετε ραντεβού θα προχωρήσουμε στις κινητές μονάδες και θα έρθουμε εμείς στον τόπο που θα μας υποδείξετε. Πρέπει να γίνει άμεσα όμως γιατί δεν πρέπει να χάσουμε ανθρώπους, ούτε από εσάς ούτε από άλλη πληθυσμιακή ομάδα».
Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ