Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στέλνοντας μέσα από τις φετινές εκδηλώσεις ένα δυνατό μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, με κορύφωση τη διοργάνωση της πρώτης ενιαίας  παρέλασης,  10 χρόνια μετά τη συνένωση των πρώην Δήμων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου.
Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της εθνικής επετείου με την αυστηρή εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών διατάξεων για την προστασία της δημόσιας υγείας, και θα ξεκινήσει στις 11.45π.μ. από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Πολυτεχνείου στο Ελευθέριο Κορδελιό, με πορεία διέλευσης την Μ. Αλεξάνδρου και τερματισμό το ύψος της οδού Νυμφαίου στον Εύοσμο.
Λόγω των ανησυχητικών επιδημιολογικών δεδομένων και προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν ο συνωστισμός – λαμβάνοντας υπόψη και τον μεγάλο αριθμό του μαθητικού δυναμικού του Δήμου –  στην παρέλαση θα συμμετάσχουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και αντιπροσωπευτικά ολιγομελή τμήματα συλλόγων και φορέων.
Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες δοξολογίες, επιμνημόσυνες  δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου, με περιορισμένη εκπροσώπηση σχολείων και φορέων, λόγω των αυστηρών μέτρων για την αποτροπή του κινδύνου διασποράς του covid-19.
Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου η κατεύθυνση της ενιαίας παρέλασης θα είναι αντίθετη, με φορά από τον Εύοσμο προς το Ελευθέριο Κορδελιό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 28/10/2021
●Ώρα 09: 45 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στο Δημαρχείο 
●Ώρα 10: 00 π.μ.: Προσέλευση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου
●Ώρα 10: 30 π.μ. : Δοξολογία
Ώρα 10: 50 π.μ.:  Ηρώο πλατείας Δημαρχείου
-Επιμνημόσυνη Δέηση
-Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δια-Βίου Μάθησης κ. Σωτήριο Νικολαΐδη
 Κατάθεση Στεφάνων

Ώρα 11:45 π.μ.: Παρέλαση σημαιών των σχολείων, των φορέων και συλλόγων,

στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Πολυτεχνείου,  έως την οδό Νυμφαίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ- ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 28/10/2021

Ώρα 10: 00 π.μ. : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

-Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την δασκάλα του 3ου Δημοτικού Ελευθερίου – Κορδελιού κ. Βελλίδου Ελένη.

Ώρα 11: 00 π.μ.: Ηρώο του Παύλου Μελά, πλατεία Σκρα

-Επιμνημόσυνη Δέηση

-Κατάθεση Στεφάνων

●Ώρα 11:45 π.μ.: Παρέλαση σημαιών των σχολείων, των φορέων και συλλόγων, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Πολυτεχνείου, έως την οδό Νυμφαίου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ