Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΩς τι εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κορδελιού Ευόσμου στο δικαστήριο;

Ως τι εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κορδελιού Ευόσμου στο δικαστήριο;

Το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προέτρεψε την «Αγκίδα», μέσω του δικηγόρου του, να γράψει ορισμένα πράγματα προκειμένου να είναι έγκυρο το ρεπορτάζ σχετικά με τη δίκη αιρετών και υπαλλήλων του δήμου για υπόθεση που αφορούσε μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και ακαταλληλότητα των κτιρίων που στεγάζονταν η Υπηρεσία Καθαριότητας του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Αυτό που ξέχασε να μας υποδείξει το Σωματείο, προκειμένου να είναι έγκυρο το ρεπορτάζ, είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου παρέστη ως πολιτικώς ενάγων και όχι ως μάρτυρας κατηγορίας!

Ο Πρόεδρος όμως του Σωματείου πήγε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας. Πώς μετατράπηκε σε πολιτικώς ενάγοντα; Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Τι διαφορά έχει ο μάρτυρας κατηγορίας από τον πολιτικώς ενάγων;

O μάρτυρας κατηγορίας όταν δηλώνει παράσταση πολιτικής παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας, δηλαδή σκοπός του είναι η καταδίκη των κατηγορουμένων. Για το λόγο αυτό ο μάρτυρας κατηγορίας ορκίζεται αλλά ο πολιτικώς ενάγων δεν ορκίζεται.

Ο μάρτυρας κατηγορίας καταθέτει αυτά που γνωρίζει και ό,τι λέει κρίνεται από το Δικαστήριο. Ο πολιτικώς ενάγων αντίθετα παρίσταται με δικηγόρο ο οποίος υποβάλει ερωτήσεις και αγορεύει με σκοπό να πείσει το Δικαστήριο να καταδικάσει τους κατηγορουμένους.

Άρα, για να συνοψίζουμε, το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν έκανε την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις υποθέσεις που δικάζονταν στο συγκεκριμένο δικαστήριο, αλλά ο Πρόεδρός του παρέστη ως πολιτικώς ενάγων για να πείσει το Δικαστήριο να καταδικάσει τους κατηγορούμενους. Ως τι όμως παρέστη στο δικαστήριο ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων; Ως πρόεδρος ή ως ιδιώτης; Ως ιδιώτης πολιτικώς ενάγων δεν θα μπορούσε να παραστεί διότι δεν είναι υπάλληλος ούτε της Υπηρεσίας Πρασίνου ούτε της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Παρέστη ως Πρόεδρος του Σωματείου και μάλιστα είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα για να κάνει την ιδιότητά του γνωστή στο δικαστήριο.

Σχετικά με την εγκυρότητα του ρεπορτάζ για τη δίκη αιρετών και υπαλλήλων του δήμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ