Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤι εξυπηρετεί η αντιπαράθεση για την τόπο διεξαγωγής της παρέλασης;

Τι εξυπηρετεί η αντιπαράθεση για την τόπο διεξαγωγής της παρέλασης;

Η διοίκηση του δήμου νύχτα «εκπαραθύρωσε» το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (πρώην κοιμητήρια) και το έδωσε στην Εκκλησία χωρίς να ανοίξει μύτη. Δημοτική περιουσία του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, κτίρια που έγιναν με τα χρήματα των κατοίκων του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού η διοίκηση του δήμου τα έδωσε στην Εκκλησία και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Παράγοντες που πρωτοστατούν τώρα στον αγώνα για να μην «χαθεί» η παρέλαση, δεν έβγαλαν τσιμουδιά που χάθηκε το ΘΕΠΑΝ.

Η διοίκηση του δήμου νύχτα «εκπαραθύρωσε» την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου να μην λαμβάνονται χορηγίες από τον Όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι αυτός να πάρει μέτρα για να τελειώσει το χάλι της δυσοσμίας που κυρίως βιώνουν οι κάτοικοι του Ελευθερίου Κορδελιού. Η διοίκηση, λαμβάνοντας τη χορηγία, πέρασε τα ΕΛΠΕ από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη δυσοσμία με τις πλάτες τοπικών παραγόντων του Κορδελιού, που τώρα επαναστατούν για τον τόπο της παρέλασης.

Δεκαπέντε χρόνια η Ε΄ Συνοικία του Κορδελιού παρακμάζει και καταστρέφεται γιατί δεν δίνονται οικοδομικές άδειες. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια οι οικοδομικές άδειες παρανόμως δεν δίνονται, αλλά δεν ανοίγει μύτη γι’ αυτό το ζήτημα. Τρεις εβδομάδες πριν, κάτω από πιέσεις, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικών αδειών, αλλά τελικά δεν κάνει κάτι τέτοιο. Καμία ανακοίνωση, καμία κουβέντα, καμία αντίδραση από όσους αντιδρούν για το χώρο της παρέλασης.

Το Ελευθέριο Κορδελιό έχει σοβαρά προβλήματα αλλά κουβέντα δεν γίνεται γι’ αυτά. Ξαφνικά έγινε χαμός για την απόφαση του δημάρχου να πραγματοποιείται ενιαία παρέλαση στο δήμο. Γιατί τόσος χαμός για την απόφαση αυτή του δημάρχου; Μήπως επειδή δεν γίνεται χαμός γι’ αυτά που πρέπει; Μήπως γιατί δεν έγινε χαμός για την απόφαση του δημάρχου και της διοίκησής του να χαρίσουν το ΘΕΠΑΝ, να πάρουν τη χορηγία, να μη δίνουν οικοδομικές άδειες;

Μήπως όλη αυτή η ιστορία του τόπου της παρέλασης είναι ένας καλός τρόπος να κρυφτούν πίσω από τοπικισμούς και αντιπαραθέσεις Κορδελιωτών και Ευοσμιτών όλα όσα αναφέραμε παραπάνω και άλλα πολλά που συμβαίνουν στο δήμο; Μήπως πρέπει να σκεφτούν κάτι τέτοιο όσοι πολίτες συντάσσονται με αυτούς που καλούν σε επανάσταση για την παρέλαση, ενώ δεν κάλεσαν σε επανάσταση για τη δυσοσμία, για τη χορηγία, για το ΘΕΠΑΝ, για τις οικοδομικές άδειες; Μήπως;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ