Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣχετικά με την εγκυρότητα του ρεπορτάζ για τη δίκη αιρετών και υπαλλήλων...

Σχετικά με την εγκυρότητα του ρεπορτάζ για τη δίκη αιρετών και υπαλλήλων του δήμου

Την περασμένη εβδομάδα δικάστηκαν αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για υπόθεση που αφορούσε μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και ακαταλληλότητα των κτιρίων που στεγάζονταν η Υπηρεσία Καθαριότητας του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Η «Αγκίδα» με δημοσίευμά της αναφέρθηκε στο γεγονός.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής έφτασε ηλεκτρονικό μήνυμα στην «Αγκίδα» από το νομικό σύμβουλο του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στο οποίο ζητούνταν η αποκατάσταση της αλήθειας για το πώς η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, αφού «Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η ίδια η μάρτυρας-υπάλληλος της  Επιθεώρησης Εργασίας, ο έλεγχος έγινε αυτεπάγγελτα από την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία διενεργούσε αυτοψίες στους συγκεκριμένους χώρους επειδή έγιναν εργατικά ατυχήματα και έτσι έλεγξε και την τήρηση των διατάξεων περί υγιεινής και ασφάλειας των χώρων εργασίας του Δήμου».

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα υπήρχε επίσης και παραίνεση «για να είναι αληθές και ολοκληρωμένο το ρεπορτάζ» και για να είναι αληθές και ολοκληρωμένο το ρεπορτάζ θα έπρεπε επίσης να γράφει ότι «το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από την Επιθεώρηση Εργασίας για την ακαταλληλότητα των χωρών εργασίας και την έλλειψη των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, υπήρχαν  αλλά το Δικαστήριο θεώρησε ότι δεν υπήρχε δόλος εκ μέρους του εργοδότη Δήμου».

Προκειμένου λοιπόν να είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένο το ρεπορτάζ, σύμφωνα και με την παραίνεση γιατί δεν θέλουμε να τη δούμε ως υπόδειξη, όπως έγκυρες πηγές αναφέρουν, η μάρτυρας από την Επιθεώρηση Εργασίας είπε ότι έγινε αναφορά για εργατικό ατύχημα από το Δήμο, πήγαν να κάνουν έλεγχο για το συγκεκριμένο γεγονός και έλεγξαν και την τήρηση των διατάξεων περί υγιεινής και ασφάλειας των χώρων εργασίας του Δήμου. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, η Πρόεδρος είπε αθώοι και δεν είπε ποτέ ότι έγιναν ή δεν έγιναν οι παραβάσεις και ότι αθωώνονται ελλείψει δόλου. Αυτό το είπε η Εισαγγελέας στην αγόρευση της. Θα μπορούσαμε να έχουμε απόσπασμα της απόφασης που να λέει ότι αθωώθηκαν ελλείψει δόλου, μήπως και κάνουν λάθος οι πηγές μας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ