Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕμπαιγμός για τις οικοδομικές άδειες

Εμπαιγμός για τις οικοδομικές άδειες

Τελικά αυτό που συμβαίνει με τις οικοδομικές άδειες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι εμπαιγμός του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών. Τα στελέχη της διοίκησης λένε με ευκολία πράγματα που δεν ισχύουν και μάλιστα τα λένε από τα μικρόφωνα του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να αγχώνονται καθόλου που θα αποδειχτεί πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα ο εμπαιγμός που κάνουν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε, κατά τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2021 μετά από εισήγηση της διοίκησης του δήμου, να στηρίξει τον δήμαρχο στην απόφασή του να δώσει εντέλλεσθαι στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, προκειμένου να δίνονται οικοδομικές άδειες για τις περιπτώσεις που δεν δίνονταν με επίκληση της οδηγίας SEVESO, αφού κάτι τέτοιο δεν στηρίζεται σε κανέναν Ελληνικό νόμο και συνεπώς δεν ισχύει. Το Δημοτικό Συμβούλιο στήριξε ομόφωνα την απόφαση του δημάρχου. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος και σε έναν δημότη, ο οποίος αιτήθηκε άδεια και δεν του δόθηκε, ενώ θα έπρεπε να του δοθεί με βάση τα όσα η διοίκηση έγραψε στην εισήγηση του θέματος.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Οκτωβρίου 2021, ρωτήθηκε η διοίκηση του δήμου γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη το εντέλλεσθαι του δημάρχου στη Διεύθυνση Πολεοδομίας. Η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής δημάρχου, Κώστας Σωτηράκης, ήταν πως αυτό που είπε η διοίκηση στην προηγούμενη συνεδρίαση ήταν ότι το εντέλλεσθαι θα δίνεται κατά περίπτωση, πράγμα που δεν ειπώθηκε ποτέ. Η διοίκηση είχε μιλήσει για γενικό εντέλλεσθαι. Όμως ο κύριος Σωτηράκης είπε και κάτι άλλο. Είπε ότι δεν έχει ζητηθεί καμία άδεια για να δώσει ο δήμαρχος το εντέλλεσθαι! Όμως ο δημότης που μίλησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Σεπτεμβρίου αιτήθηκε οικοδομική άδεια, η οποία δεν του δίνεται.

Ο κύριος Σωτηράκης είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που δεν ίσχυε και ο δήμαρχος συμφώνησε με τα λεγόμενα του κυρίου Σωτηράκη. Μία εβδομάδα μετά από τη συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου και τρεις εβδομάδες μετά τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου ο δημότης που έχει αιτηθεί την οικοδομική άδεια, δεν την έχει πάρει. Αν αυτή η συμπεριφορά της διοίκησης του δήμου δεν είναι εμπαιγμός του δημότη αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε τι είναι;

Δημ. Θ.

Δεν έχει κάνει εντέλλεσθαι στην Πολεοδομία γιατί δεν υπάρχει καμία αίτηση!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ