Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑς κάνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κι έναν Εξυπηρετικό Οργανισμό!

Ας κάνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κι έναν Εξυπηρετικό Οργανισμό!

Με αφορμή την εμμονή της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, να κάνει Αναπτυξιακό Οργανισμό επειδή η Τεχνική Υπηρεσία δεν είναι στελεχωμένη και προκειμένου να γίνουν έργα που θα δοθούν σε ιδιώτες υπό την εποπτεία αυτού του Οργανισμού και επίσης με αφορμή το ερμητικά κλειστό ΚΕΠ της Ολυμπιάδος, ας κάνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κι έναν Εξυπηρετικό Οργανισμό. Αφού το Δημοτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της οδού Ολυμπιάδος είναι κλειστό, ας φτιάξει ο δήμος έναν Εξυπηρετικό Οργανισμό που θα δώσει τα ΚΕΠ σε ιδιώτες.

Θα αντιτείνει κανείς ότι στην περίπτωση του ΚΕΠ υπάρχουν εργαζόμενοι να το δουλέψουν και είναι κλειστό εξαιτίας χειρισμών της διοίκησης. Μα και για την περίπτωση της υποστελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας φταίνε και οι διαχρονικοί χειρισμοί των διοικήσεων των δήμων. Δεν φταίνε μόνο οι αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας. Οι δήμοι πώς αντιδρούν στην υποστελέχωσή τους; Δίνουν τις εργασίες στους ιδιώτες και φτιάχνουν Αναπτυξιακούς Οργανισμούς.

Ε λοιπόν, ας φτιάξει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κι έναν Εξυπηρετικό Οργανισμό, ας φτιάξει κι έναν Μονωτικό Οργανισμό, όπως πρότεινε ειρωνικά στη διοίκηση κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης με αφορμή το γεγονός της ύπαρξης μόνο ενός εργαζομένου στον δήμο που φτιάχνει μονώσεις και αφού η διοίκηση δεν έχει σκοπό να διεκδικήσει την πρόσληψη εργαζομένων. Όπως άλλωστε είπε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου 2021, ο αναπληρωτής δημάρχου Κώστας Σωτηράκης και σοσιαλιστής συνδικαλιστής των ΕΛΤΑ:

«Μην ξαναμιλάμε για προσλήψεις. Προσλήψεις σας είπα χατιρικά μας δίνουν δύο το χρόνο. Χατιρικά. Δεν πα να χτυπιόμαστε κάτω. Θα πάρουμε οκτώ προσλήψεις 2019, 2020, 2021, 2022. Οκτώ άτομα. Την προκήρυξη θα τη βγάλει το κράτος. Ξέρετε πότε θα τελειώσει αυτή η προκήρυξη; Σαν την 3Κ. Θα τελειώσει το 2025 κι αν θα τελειώσει το 2025».

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ