Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠότε ειπώθηκε ότι το εντέλλεσθαι για τις οικοδομικές άδειες θα δίνεται κατά...

Πότε ειπώθηκε ότι το εντέλλεσθαι για τις οικοδομικές άδειες θα δίνεται κατά περίπτωση;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 29ης Σεπτεμβρίου 2021, ο δήμαρχος ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους τη στήριξη για να δώσει «εντέλλεσθαι» στη Διεύθυνση Πολεοδομίας ώστε να δίνονται οικοδομικές άδειες, οι οποίες δεν δίνονταν με πρόσχημα την οδηγία SEVESO ενώ δεν υπήρχε κανένα νομικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα προσέφερε τη στήριξή του στο εντέλλεσθαι του δημάρχου, αλλά το εντέλλεσθαι δεν έφτασε ποτέ στη Διεύθυνση Πολεοδομίας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου 2021, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ρώτησαν γιατί το εντέλλεσθαι του δημάρχου δεν έχει φτάσει ακόμη στην Πολεοδομία. Ο κύριος Γιαννακόπουλος μάλιστα είπε ότι ο δήμαρχος φοβάται να κάνει τέτοια ενέργεια. Η απάντηση του αναπληρωτή δημάρχου, Κώστα Σωτηράκη, στους δημοτικούς συμβούλους, με την οποία συμφώνησε και ο δήμαρχος, ήταν η παρακάτω:

«Μην κάνετε σαν τα κοκόρια και λέτε. Είπε ο δήμαρχος ότι όταν κάνει κάποιος αίτηση για οικοδομική άδεια στην Πολεοδομία τότε ο δήμαρχος θα κάνει εντέλλεσθαι κατά περίπτωση με συνεννόηση με τον κύριο Κυβέλο. Ο Κυβέλος είπε ότι κατά περίπτωση θα δίνεται εντέλλεσθαι. Γενικά, είπε, όλα, αλλά κατά περίπτωση, ο δήμαρχος και εγώ με τις νομικές μου γνώσεις τα στηρίζω».

Ακούμε και ξανακούμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Οκτωβρίου 2021 και δεν μπορούμε να βρούμε το σημείο στο οποίο ειπώθηκε αυτό που ισχυρίζεται ο κύριος Σωτηράκης. Μήπως μπορεί ο αναπληρωτής δημάρχου, ο δήμαρχος ή όποιος θέλει να μας υποδείξει σε ποιο σημείο της συνεδρίασης ακούστηκε ότι το εντέλλεσθαι θα δίνεται κατά περίπτωση; Μπορεί; Γιατί αν δεν μπορεί, αυτό λέγεται εμπαιγμός του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις.

Αλλά, ας πούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Γιατί τότε δεν υπογράφεται η οικοδομική άδεια του συμπολίτη μας, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Σεπτεμβρίου 2021; Δεν εμπίπτει ο συγκεκριμένος συμπολίτης στο «κατά περίπτωση»;

Κιμ. Ο.

Δ.Σ. Κορδελιού Ευόσμου: Η Διεύθυνση Πολεοδομίας δύναται να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικών αδειών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ