Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕντυπωσίασαν οι σκακιστικές δράσεις για τα παιδιά στην Πλατεία Ευόσμου

Εντυπωσίασαν οι σκακιστικές δράσεις για τα παιδιά στην Πλατεία Ευόσμου

Κλεάνθης Μανδαλιανός: “Χρέος μας να δημιουργούμε διεξόδους για τη νεολαία του τόπου μας”

Με εντυπωσιακή επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ευόσμου,  η μεγάλη σκακιστική δράση που διοργάνωσε για τα παιδιά του δήμου μας, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού  σε συνεργασία με το Σκακιστικό Σύλλογο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Η Πλατεία Δημαρχείου μεταμορφώθηκε σε μια γιγάντια σκακιέρα, φιλοξενώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα από δράσεις, όπως σκακιστικούς αγώνες επίδειξης, επιτραπέζιες σκακιστικές παρτίδες μεταξύ παιδιών, παιχνίδι σε επιδαπέδια σκακιέρα,  κ.ά.

Το “παρών” του στις σκακιστικές εκδηλώσεις έδωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και να παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις τους στη σκακιέρα. “Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι η πρότυπη αυτή δράση αγκαλιάστηκε θερμά από τους μικρούς μας δημότες. Αυτή η ανταπόκριση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις αυτές. Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε διεξόδους ευεργετικές για την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών στρέφοντάς τους σε δραστηριότητες, όπως το σκάκι που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευφυίας, της κριτικής σκέψης και της μεθοδικότητάς τους”.

Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μαρία Γαβαλά ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σκακιστικό Σύλλογο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της πρώτης αυτής υπαίθριας σκακιστικής εκδήλωσης, τονίζοντας πως ο Δήμος θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη και προώθηση των σκακιστικών δράσεων και αγώνων στην πόλη μας.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ