Βιβλιοπαρουσίαση της βιογραφίας δύο Ευοσμιτών ιερομονάχων

0
1
TEST

« ΕΘΕΛΞΑΣ ΠΟΘΩ ΜΕ ΧΡΙΣΤΕ»

Ένα ξεχωριστό βιβλίο θα παρουσιαστεί από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης δια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου  την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στις 7.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57.
Πρόκειται για την διπλή βιογραφία δύο Ευοσμιτών και αγαπητών  πατέρων- ιερομονάχων του π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ (κατά κόσμον Απόστολο Ιωσηφίδη) και  του π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ (κατά κόσμον Γεώργιο Τσιμπουκτσάκη) της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Χοζεβίτου.

Το βιβλίο έγραψε   μετά από έρευνα 25 ετών τόσο  στην Ελλάδα, όσο και στους Αγίους Τόπους, Ιεροσόλυμα και  Παλαιστίνη, ο Ευοσμίτης εκπαιδευτικός Χρήστος Ρομπότας.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρης Νικολαίδης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

« Δύο νέοι άνθρωποι-26 χρόνων και οι δύο- αποφάσισαν να ζήσουν όπως η καρδιά τους ποθούσε και η ψυχή τους αναζητούσε «την αυθεντική μοναχική  Ορθοδοξία με αυταπάρνηση και ηρωισμό». Έζησαν 9.5 χρόνια και οι δύο- αν και όχι ταυτόχρονα-φορώντας τον ασκητικό τρίβωνα- ράσο, φέροντες τον τύπο του Τιμίου Σταυρού το μέτωπο με ζήλο και φόβο Θεού και όχι απλά φέροντες εξωτερικά σημεία προς επίδειξη. Εκοιμήθησαν 35 ετών και οι δύο, εγκαταβίωσαν σε δύο από τις αυστηρότερες ασκητικές παλαίστρες ανά την ορθόδοξη οικουμένη, την πανεύφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα και την μαρτυρική ΙΜ των Αγίων Ιωάννου και Γεωργίου Χοσεβιτών. Εζησαν και πέθαναν με επίγνωση. Ενταφιάσθηκαν δίπλα – δίπλα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ευόσμου προχώρησε στην ονοματοδοσία οδών εις μνήμης τους.

Χορηγός : ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου