Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟλοκληρώθηκε ο προληπτικός έλεγχος Μαστού για ανασφάλιστες γυναίκες

Ολοκληρώθηκε ο προληπτικός έλεγχος Μαστού για ανασφάλιστες γυναίκες

Ολοκληρώθηκε η διήμερη εκστρατεία που συνδιοργάνωσαν, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ και η Αντιπεριφέρεια Υγείας Κεντρικής Μακεδονία, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του  Μαστού, αποκλειστικά για ανασφάλιστες γυναίκες, την Τρίτη 12/10 και την Τετάρτη 13/10.
Τόσο ο  Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, όσο  και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ  κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, ευχαρίστησαν τις 30 Γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους (εκ των οποίων κάποιες παραπέμφθηκαν σε παραπέρα δωρεάν έλεγχο), έστειλαν το μήνυμα ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές, και τόνισαν ότι  ο δημοτικός  πολυμέτωπος αγώνας  κατά του καρκίνου του μαστού, συνεχίζεται γιατί αυτός ο αγώνας,  μας αφορά όλους, όλες τις οικογένειες, όλη την κοινωνία στην οποία η Γυναίκα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σύμφωνα με τους γιατρούς ο αριθμός ήταν πολύ ικανοποιητικός  για την εποχή που διανύουμε λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας. Η προληπτική εξέταση περιελάμβανε ψηλάφηση μαστού και πλήρη μαστολογικό έλεγχο.

Την εκστρατεία επιμελήθηκε σε δύο σημεία του Δήμου, το Τμήμα Προστασίας και προαγωγής Δημόσιας Υγείας,  στο παλιό ΙΚΑ Κορδελιού και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Ευόσμου.  Διεξήγαγε  η Δρ  Γιώτα Σασοπούλου – Γενικός χειρουργός, ειδικός παθήσεων μαστού, διδάκτωρ ιατρικής σχολής ΑΠΘ και  της Αντιπεριφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΚΑΙ   εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τον μήνα Οκτώβριο, ο οποίος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας ευαισθητοποίησης πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση αλλά και στην επιτυχία της εκστρατείας.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ