Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ κριτική στα περί «εγκληματικής αμέλειας» που είπε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Η κριτική στα περί «εγκληματικής αμέλειας» που είπε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Πολλή κουβέντα έγινε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 13ης Οκτωβρίου 2021, για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος στην «Αγκίδα» και για τη φράση που χρησιμοποίησε όσον αφορά το γεγονός ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έδωσαν βάρος στη δημιουργία βρεφικών σταθμών, ενώ ο Εύοσμος είχε μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και φυσικά πολλά παιδιά. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός είπε ότι ήταν μια εγκληματική αμέλεια.

Παρεξηγήθηκαν με τη φράση του δημάρχου κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης γιατί, όπως είπαν, ο όρος είναι νομικός και σημαίνει ότι θα έπρεπε να διωχθούν με βάση την κουβέντα του δημάρχου! Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι χρησιμοποίησε τον όρο για να τονίσει πόσο σημαντικό ήταν που οι προηγούμενες διοικήσεις δεν δημιούργησαν βρεφικούς σταθμούς και δήλωσε ότι αποσύρει την έκφραση.

Καλά έκανε ο δήμαρχος και απέσυρε την έκφραση για να σταματήσει η κουβέντα για το επουσιώδες, πίσω από το οποίο χανόταν το ουσιώδες, το οποίο ήταν το γεγονός ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έκαναν βρεφικούς σταθμούς. Ακούστηκε ότι η συγκυρία βοήθησε τη διοίκηση Μανδαλιανού όχι να κάνει βρεφικούς σταθμούς αλλά να μετατρέψει παιδικούς σε βρεφικούς. Αυτό που δεν ακούστηκε, από κανέναν από όσους έκαναν κριτική στον δήμαρχο για τη φράση του, ήταν τι είδους αμέλεια ήταν η μη δημιουργία βρεφικών σταθμών, αφού δεν ήταν εγκληματική.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος, χρησιμοποιείται και πολιτικά για να τονίσει πόσο σημαντικό ήταν να γίνει κάτι και δεν έγινε, αλλά δεν είναι το πρόβλημα ο όρος. Το πρόβλημα ήταν αν έπρεπε να γίνουν βρεφικοί σταθμοί σε μια περιοχή που αναπτυσσόταν γοργά, σε έναν δήμο που ερχόταν να κατοικήσουν νέα ζευγάρια από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ήταν αναγκαιότητα η δημιουργία βρεφικών σταθμών; Χρειάζονταν; Αφού υπήρχαν ιδιωτικοί βρεφικοί σταθμοί, σίγουρα χρειάζονταν. Γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις δεν διεκδίκησαν κονδύλια από το κράτος για να δημιουργηθούν δημοτικοί βρεφικοί σταθμοί; Αυτό είναι το ουσιώδες και όχι ο τρόπος που το διατύπωσε ο δήμαρχος.

Η κριτική που έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο στον δήμαρχο για τη φράση «εγκληματική αμέλεια», σε έκανε να πιστεύεις ότι αν περάσουν μερικά χρόνια ακόμα, θα ακούσουμε ότι ούτε βρεφικοί σταθμοί δεν χρειάζονταν, ούτε παιδικοί σταθμοί δεν χρειάζονταν, ούτε νηπιαγωγεία δεν χρειάζονταν, ούτε δημοτικά σχολεία δεν χρειάζονταν, ούτε Γυμνάσια και Λύκεια δεν χρειάζονταν και ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα. Καλώς καμωμένες και οι αίθουσες στα υπόγεια, καθώς καμωμένες και οι ανάερες και ανήλιαγες αίθουσες, καλώς καμωμένες και οι χωρισμένες στη μέση αίθουσες, καλώς καμωμένες και οι αίθουσες σε λέβητες και τουαλέτες, καλώς καμωμένα και τα kibo μέσα στις αυλές. Όλα καλώς καμωμένα.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ