Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜε το ροζ χρώμα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού "ντύθηκε"...

Με το ροζ χρώμα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού “ντύθηκε” το Πολυλειτουργικό Κέντρο

Με το ροζ χρώμα της πρόληψης “ντύθηκε” το Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης

για τον Καρκίνο του Μαστού

Με μια λιτή αλλά γεμάτη συμβολισμούς τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου η τελετή φωταγώγησης  του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, που διοργάνωσε με την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στέλνοντας μέσω της τέχνης και στο πλαίσιο του μήνα  Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού  ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την πόλη για τη σωτήρια δύναμη της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της σύγχρονης μάστιγας που πλήττει μία στις οκτώ γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Στη φωταγώγηση του κτιρίου που δεσπόζει στην κεντρική οδική αρτηρία της οδού Μοναστηρίου έδωσαν το “παρών” ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου, ενώ στη συμβολική αυτή δράση συμμετείχαν ο  Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος,  το μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ Τάνια Κιουμουρτζίδου, η Πρόεδρος του Άλματος Ζωής Κυριακή Δερεκενάρη, το Μέλος του ΔΣ της Κρατικής ορχήστρας Σωσώ Γκιουλέκα, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καραγιαννακίδης,  ο Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορας Λαφαζανίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Αντίνου. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερίου Κορδελιού, τον  Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ευόσμου.

Στη σημασία της πρόληψης και στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος για τη διάδοση του ζωτικού αυτού μηνύματος για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.Με το ροζ χρώμα της πρόληψης να “στολίζει” το εμβληματικό αυτό κτίριο, με τη μοναδική έκθεση φωτογραφίας που πλημμυρίζει το χώρο  αλλά και τις καρδιές μας με συναισθήματα, με δύναμη, χαμόγελα και ελπίδα, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον αγώνα των γυναικών που πάλεψαν και παλεύουν με τη νόσο! Είμαστε εδώ για να διαδώσουμε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές” τόνισε ο κ. Μανδαλιανός ευχαριστώντας τον Υφυπουργό, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και το Σύλλογο “Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης” για τη συμβολή τους ώστε το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης να φθάσει σε όλες τις γυναίκες.
Στους στόχους της συμβολικής αυτής δράσης που αναδεικνύει την πραγματική αποστολή της τέχνης στην κοινωνία, αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου. “Με τη δύναμη της τέχνης και της εικόνας συμμετέχουμε σε αυτόν το μεγάλο αγώνα,  προάγοντας το μήνυμα της πρόληψης μέσα από τον πολιτισμό, την καλλιτεχνική έκφραση και τη δημιουργία. Γιατί η Τέχνη ως υπηρέτης της κοινωνίας έχει τη δύναμη να μας ευαισθητοποιήσει, να μας θεραπεύσει  και να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλες τις προσωπικές μας καταιγίδες” τόνισε η κ. Παμπουκίδου, ευχαριστώντας ιδιαίτερα το μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ Τάνια Κιουμουρτζίδου για την πρωτοβουλία της συνεργασίας, αλλά και το Άλμα Ζωής για τη συνδιοργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας που φιλοξενεί το Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου μας, στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού.
Η έκθεση φωτογραφίας, η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, περιλαμβάνει πορτρέτα γυναικών που αναμετρήθηκαν με τον καρκίνο του μαστού, σε ένα συγκλονιστικό  οδοιπορικό που αναδεικνύει, μέσα από τη δύναμη της εικόνας, την ελπίδα και την αισιοδοξία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
Χαιρετισμό στην τελετή φωταγώγησης απηύθυναν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος,  το μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ Τάνια Κιουμουρτζίδου και η Πρόεδρος του Άλματος Ζωής Κυριακή Δερεκενάρη, εξαίροντας τη σημασία της πρόληψης αλλά και της συλλογικής συστράτευσης κατά του καρκίνου του μαστού.
Σημειώνεται ότι το κτίριο του Πολυλειτουργικού Κέντρου θα παραμείνει φωταγωγημένο έως τις 31 Οκτωβρίου, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα είναι επισκέψιμη η έκθεση φωτογραφίας, με πορτρέτα γυναικών που αναμετρήθηκαν με τον καρκίνο του μαστού (Ημέρες και ώρες λειτουργίας Έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 – 15.00).
***Θερμές ευχαριστίες στο χορηγό της φωταγώγησης «Albero Café»  του κ. Χρήστου Αντίνου.

Επίσης την εταιρία «Blow balloons» του κ. Σαραμουτζή  και το «Άρτος & Γλυκό» του κ. Μπάτζιου για την υποστήριξη τους στην τελετή έναρξης της έκθεσης φωτογραφίας.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ