Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΚλεάνθης Μανδαλιανός: Θα γίνουν και νέοι βρεφικοί σταθμοί στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Θα γίνουν και νέοι βρεφικοί σταθμοί στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Σε συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός στην «Αγκίδα» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, εκτενώς και στην προσχολική αγωγή, είπε ότι ήταν εγκληματική αμέλεια των προηγούμενων διοικήσεων το γεγονός ότι δεν έδωσαν βάρος στη δημιουργία βρεφικών σταθμών και τόνισε ότι με τη δημιουργία των βρεφικών σταθμών θα έχουν δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι που πέρασαν στον δήμο από το πρώην ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ, γιατί θα καλύπτονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Κερδίσαμε το στοίχημα της τοποθέτησης των κτιρίων προσχολικής εκπαίδευσης. Τοποθετήθηκαν, κατόπιν δικής μας μελέτης, τα προκάτ κτίρια, τα οποία μας έδωσε το κράτος. Υπάρχουν ατέλειες και στην περίφραξη και στην επίστρωση των αυλών και στους χώρους πρασίνου. Φυσικά οι χώροι πρέπει να γίνουν πιο ασφαλείς και πιο φιλικοί για τα παιδιά, αλλά νομίζω ότι οι όποιες ατέλειες θα επιλυθούν στο επόμενο τρίμηνο. Κάποια προβληματάκια που είχαμε στις συνδέσεις με νερό και ΔΕΗ λύθηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα.

Αγκίδα: Ο κύριος Μπαλτάς σας κατηγορεί ότι επιστρέψατε 1.100.000 ευρώ, τα οποία μπορούσατε να απορροφήσετε από τη χρηματοδότηση.

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμό και συμπληρωματικό πίνακα, ώστε να ζητήσουμε χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πακέτο. Δεν χάθηκαν αυτά τα χρήματα.

Όσον αφορά τη μετατροπή κάποιων παιδικών σταθμών σε βρεφικούς. Επειδή η δυναμικότητα των παιδικών σταθμών είχε πέσει λόγω της εφαρμογής της προσχολικής εκπαίδευσης, κάποια στιγμή κάποιοι άνθρωποι για να μπορέσουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να μπορέσουμε κι εμείς να έχουμε έσοδα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες και των εργαζομένων και των δημοτών και να καταφέρουμε να είναι βιώσιμοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, μετατρέψαμε κάποιους παιδικούς σταθμούς σε βρεφικούς.

Έγινε ο Β΄ Παιδικός Σταθμός Κορδελιού, ο Δ΄ Παιδικός Σταθμός Ευόσμου, οι οποίοι έγιναν και βρεφικοί και νηπιακοί. Ο Η΄ Παιδικός Σταθμός, που τώρα παίρνει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και ξεκινάει κι εκείνος, είναι αμιγώς βρεφικός. Έγιναν τροποποιήσεις των χώρων μέσα σε ενάμιση μήνα με μια εταιρεία που ανέλαβε το έργο και το διεκπεραίωσε γρήγορα. Καταφέραμε για πρώτη φορά να έχουμε βρεφικούς σταθμούς, που ήταν ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Υπήρχε μόνο ένας βρεφικός σταθμός πίσω από το ΙΚΑ Κορδελιού και ανήκε στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση.

Αγκίδα: Γιατί πιστεύετε δεν έδωσαν βάρος στη δημιουργία βρεφικών σταθμών οι προηγούμενες διοικήσεις, ενώ ο Εύοσμος είχε μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και φυσικά πολλά παιδιά;

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Πιστεύω ότι ήταν μια εγκληματική αμέλεια από τη μεριά των όποιων διοικήσεων. Αυτό που έκανε η δική μας διοίκηση ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει από πολλά χρόνια πριν. Ο πληθυσμός του δήμου είναι νέος, νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά που χρειάζεται τους βρεφικούς σταθμούς. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Έπρεπε να γίνουν αυτοί οι βρεφικοί σταθμοί εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση, που θα κάνουμε κι άλλους βρεφικούς σταθμούς. Για να χρηματοδοτηθούν, επειδή απορροφήσαμε χρήματα από το πρόγραμμα ΕΤΑ, θα πρέπει να είναι δικά μας τα οικήματα. Δικά μας οικήματα είναι τα τέσσερα και γίνεται μια προσπάθεια να πάρουμε και τον τρίτο παιδικό σταθμό, που τώρα τον νοικιάζουμε, ούτως ώστε να τον κάνουμε κι εκείνον βρεφικό. Με τον τρόπο αυτό θα έχουν δουλειά και όλοι οι εργαζόμενοι που πήραμε από το πρώην ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ, γιατί θα καλύπτονται από το πρόγραμμα και θα μπορούν να συνεχίσουν.

Το Πολυλειτουργικό Κέντρο Κορδελιού «Μίκης Θεοδωράκης» θα δώσει αίγλη στην περιοχή
9 νέα απορριμματοφόρα και 1.800 κάδοι μέχρι τις αρχές του 2022
Ξεκινάει σύντομα η ολοκλήρωση του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ