Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Δεν θα περάσει καμιά μορφή δικτατορίας στα σχολεία μας»

«Δεν θα περάσει καμιά μορφή δικτατορίας στα σχολεία μας»

Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε πριν από λίγο η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ:

«Η Ένωση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου “Αριστοτέλης” καταδικάζει τα επεισόδια που προήλθαν από την έντονη αντιπαράθεση των μαθητών των ΕΠΑΛ, ομάδων εξωσχολικών, φοιτητών με αφορμή τη διανομή φυλλαδίων.

Αισθανόμαστε θλίψη, απογοήτευση και έντονη ανησυχία για την θλιβερή εμπειρία των τελευταίων γεγονότων καθώς επικράτησε βία θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι από κάθε πλευρά κομματικής ή πολιτικής αντιπαράθεσης και θα μας βρουν απέναντι όσοι εκ των οποίων προσπαθούν να περάσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές μέσα ή έξω από τα σχολεία μας.

Δεν θα επιτρέψουμε τον αποπροσανατολισμό, τον διχασμό, την βία και κάθε μορφή φασισμού και φανατισμού σε τέτοιου είδους περιστατικά που δηλητηριάζουν την μαθητική μας κοινότητα.

Δεν θα περάσει καμιά μορφής δικτατορία στα σχολεία μας.

Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και ζητούμε να απομακρυνθούν από όσους υποκινούν τα ακραία αυτά φαινόμενα και τους προτρέπουμε να δώσουν προτεραιότητα στη γνώση και στη μάθηση.

Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και αξιοπρεπές εκπαιδευτικό περιβάλλον για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Στόχος μας η προστασία και η ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ