Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ"ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ":  ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ

“ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ”:  ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ”:  ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Επίκεντρο του πολιτιστικού γίγνεσθαι για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”, ένας νέος θεσμός που ήρθε για να μείνει, φωτίζοντας τα βράδια του φθινοπώρου μας με ποιοτικά θεατρικά, μουσικά και χορευτικά καλλιτεχνικά δρώμενα που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό.

Το φεστιβάλ που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, μετατρέποντας τη νέα στέγη του Πολιτισμού της Δυτικής Θεσσαλονίκης, το σύγχρονο Πολυλειτουργικό Κέντρο “Θέατρο Οδού Μοναστηρίου”, σε μια ζωντανή κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας.

Από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και για τρεις ολόκληρες εβδομάδες ο νέος πολυχώρος του Πολιτισμού έγινε το σημείο αναφοράς για την τέχνη, φιλοξενώντας στην ταράτσα του κτιρίου, κάτω από τον έναστρο ουρανό, ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις σύγχρονού χορού, με εκδηλώσεις μνήμης και με δυο παραγωγές που έκαναν πρεμιέρα στο “1ο Φεστιβάλ Ταράτσα στα Δυτικά”.

Οι sold out εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναδεικνύουν την πετυχημένη δυναμική εμβέλεια του νέου θεσμού, που μέσα από σπουδαίες θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, όπως: “Η κυρά της Ρω”, “Ο Ραφτάκος των Λέξεων”, “Γης αερικά”, “Για γυναίκα καλή είναι”, “Φωνές από τα παλιά”, “INDIGO NIGHTS”, πανσέληνος με βραδιά jazz,  αλλά και με τη σπουδαία ομαδική έκθεση εικαστικών έργων 12 καλλιτεχνών της πόλης,  μάγεψε  το κοινό, καθιστώντας το 1ο φεστιβάλ μια ξεχωριστή γιορτή της τέχνης και της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης.

Με νωπές τις μνήμες από την πρώτη διοργάνωση και με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων που έδωσαν περιεχόμενο στο 1ο Φεστιβάλ, τα παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα  ζωντανεύουν τις μνήμες,  στέλνοντας το μήνυμα πως η δύναμη και η ομορφιά της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας μπορεί να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

“Το ταξίδι του Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά” συνεχίζεται! Με τον ούριο άνεμο να ενισχύει τα πανιά και τα σχέδια μας, με την αποδοχή και την ανταπόκριση του κοινού που ήταν κοντά μας όλες αυτές τις εβδομάδες να μας δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη, ανανεώνουμε το ετήσιο ραντεβού για  την επόμενη διοργάνωση, ευχόμενοι ο νέος θεσμός να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στη δυτική πλευρά της πόλης μας”  επισήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ