Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Και μετά σας φταίνε τα παιδιά που αντιδράσαν από μέσα (από τα...

«Και μετά σας φταίνε τα παιδιά που αντιδράσαν από μέσα (από τα ΕΠΑΛ)»

Στα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και Σταυρούπολης αναφέρθηκε σε εκπομπή που κάνει σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Κομνηνός, υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, Τομεάρχης Πολιτισμού της Ελληνικής  Λύσης και αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου, λέγοντας τα παρακάτω:

«Μία ψιλοβεντέτα που πάει να δημιουργηθεί εδώ στην πόλη μας, ανάμεσα σε κομματικές παρατάξεις που δεν έχουν καμία μα καμία σχέση στα σχολεία, ούτε μέσα ούτε έξω. Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ του δήμου Παύλου Μελά και του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Ήταν πέντε δέκα μέσα, πέντε δέκα έξω, είκοσι από εδώ, δέκα από εκεί. Και οι μεν και οι δε δεν έχουν καμία θέση εκεί. Απαγορεύεται να μοιράζονται κομματικά φυλλάδια έξω από σχολεία. Εάν δεν το καταλάβουν αυτό κάποιοι, δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ αυτά και απευθύνομαι πολύ καλά και ξέρω πολύ καλά ποιοι τα μοιράζαν τα φυλλάδια. Δεν μπορεί να πηγαίνουν έξω από Λύκεια, έξω από ΕΠΑΛ, για να μην πω έξω από γυμνάσια, που το έζησα εγώ στο σχολείο το δικό μου, και να δίνονται σε δωδεκάχρονα παιδιά κομματικά φυλλάδια.

Θα προσπαθήσω να είμαι ήρεμος, αλλά δεν μπορώ να είμαι ήρεμος. Κανένας φοιτητής, καμίας παράταξης, δεν με νοιάζει αν είναι κόκκινος, μπλε ή μαύρος, δεν με απασχολεί καθόλου. Τι δουλειά έχουν οι κομματικές παρατάξεις στα σχολεία; Πώς παρουσιάζετε, και τα κανάλια, κάποιους ανθρώπους από μέσα, τους λέτε ναζιστές που μπορεί να ήταν πέντε, δέκα, ένας, δύο, δεν με απασχολεί πόσοι ήταν, μπορεί να σας κάναν και χαβαλέ που χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο. Εντάξει; Πείτε μου όμως έναν λόγο, γιατί γι’ αυτό δεν είπε κανένα κανάλι τίποτα, ένα λόγο κάποιος που πήγε έξω από το σχολείο με ρόπαλα, με σημαίες, με κοντάρια, φοιτητές και όχι λυκειόπαιδα, φοιτητές που πήγαν να ζητήσουν το λόγο, λέει, από τι; Από παιδιά λυκείου. Και πήγανε με ρόπαλα και με συνθήματα “λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό”, “ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά”. Που τα είπατε αυτά ρε; Και μετά σας φταίνε τα παιδιά που αντιδράσαν από μέσα. Σε ποιους απευθύνεστε; Τι νομίζετε ότι είναι τα παιδιά μέσα; Δεν θα αντιδράσουν; Δεν θα υπερασπιστούν όλα αυτά; Τι δουλειά έχουν, πείτε μου, και ποιους αντιπροσωπεύουν αυτά τα συνθήματα; Έχουν καμία σχέση έστω και με το ότι πήγατε να κάνετε συμπαράσταση, λέει, σε ποιον; Σ’ αυτούς που μοίραζαν κομματικά φυλλάδια και τους την έπεσαν τα άλλα τα παιδιά γιατί δεν θέλουν να υπάρχουν κομματικά φυλλάδια έξω από το σχολείο; Και πήγατε 300 μαντραχαλαίοι με κράνη και με ρόπαλα στα σχολεία απ’ έξω; Έτσι είστε εσείς; Αυτή είναι η μαγκιά σας; Επισκέφτηκα ο ίδιος τα ΕΠΑΛ για να έχω προσωπική άποψη. Είδα άτομα που δεν θα έπρεπε να είναι ούτε μέσα ούτε έξω. Προπαντός έξω. Γιατί αν δεν υπήρχαν οι έξω, οι μέσα δεν θα κάναν τίποτα.

(Σ’ αυτό το σημείο παίζει ένα ηχητικό με διαπληκτισμούς μεταξύ όσων βρισκόταν μέσα και έξω από το σχολείο).

Πείτε μου λοιπόν ποιος είναι αυτός ο κύριος με τα γκρίζα τα μαλλιά, που δεν με νοιάζει αν το παιδί είναι ή όχι μαθητής μέσα από το σχολείο γιατί το παιδί είναι μέσα στο σχολείο, οπότε για μένα είναι μαθητής για να βρίσκεται εκεί και απ’ ότι έχω ενημερωθεί όλο αυτό από μέσα το έκαναν τα παιδιά, δεν ήταν εξωσχολικοί, μπορεί στη διάρκεια μαζί, λέει, με τη φωτιά καίγονται και τα χλωρά, να μπήκανε και εξωσχολικοί, λοιπόν πείτε μου λιγάκι πώς αυτός ο κύριος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος όταν είναι έξω από το σχολείο και απειλεί τη ζωή ενός μαθητή δίνοντάς του μία εβδομάδα ζωή. Και ο κύριος αυτός δεν είναι πιτσιρίκι. Είναι κανά πενηνταπεντάρης. Με ποιο δικαίωμα βρίσκεται αυτός ο κύριος, ποιον αντιπροσωπεύει, ξέρω πολύ καλά ποιον αντιπροσωπεύει, εντάξει; Με ποιο δικαίωμα βρίσκεται έξω από το σχολείο και απειλεί παιδιά; Με ποιο; Που σε άλλο video τον δείχνει να παίρνει πέτρες και να πετάει μέσα στο σχολείο. Πώς βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος εκεί από έξω; Όλα τα κανάλια δεν είπαν τίποτα όμως. Δυστυχώς. Μούγκα. Μούγκα.

Είδα έναν πρόεδρο από μία Ομοσπονδία να είναι εκεί απ’ έξω και να μην αναφέρει καθόλου από τους απ’ έξω, γιατί ήταν μαζί με αυτούς. Και τι δουλειά έχεις εσύ εκεί και ποιον αντιπροσωπεύεις εκεί; Ομοσπονδία Γονέων είσαι. Ομοσπονδία Γονέων. Όχι φοιτητών απ’ έξω. Γονέων που είναι μέσα στο σχολείο. Αυτούς αντιπροσωπεύεις. Τους γονείς μέσα απ’ το σχολείο αντιπροσωπεύεις. Όχι τους γονείς έξω από το σχολείο. Πες μου για ποιον λόγο δημιουργείτε βεντέτα. Πηγαίνετε επί τρεις, τέσσερις ημέρες καθημερινά εσκεμμένα για να δημιουργήσετε τι; Να κάνετε επεισόδια, να κάνετε -πώς το είπανε ρε συ Ζαφείρη-, να κάνετε αντιφασιστική, όχι, αντιφασιστική συγκέντρωση. Που ρε; Στο σχολείο απ’ έξω; Ρε πάτε καλά; Κι επειδή ήταν μέσα τέσσερα πέντε παιδιά, όπως είπα και πιο μπροστά, και χαιρέτισαν και το είδαν όλοι, κατακριτέο μέχρι αηδίας, μαζέψατε απ’ έξω τι; Τον στρατό; Φέρατε άτομα από Αθήνα, έτσι, για να κάνετε να πάτε απ’ έξω, να κάνετε τι; Φασαρίες;»

Παρακάτω ο κύριος Κομνηνός είπε ότι «Οι έξω τι είναι δηλαδή; Άλλα παιδιά; Καλύτερα παιδιά από τα μέσα; Για τέσσερα, πέντε, δέκα, εκατό παιδιά που κάναν φασαρίες και που στην τελική υπερασπίστηκαν το σχολείο τους; Φοβήθηκαν και οι ίδιοι», ενώ παρακάτω πρόσθεσε ότι «Εάν αυτό δεν σταματήσει και συμβεί κάτι και θρηνήσουμε κανένα παιδί, είδατε στην Πάτρα τι έγινε, κεφάλια ανοίξανε κι εδώ γίνανε κάτι ψιλά, εντάξει, θα ξέρουμε ποιοι θα είναι οι υπαίτιοι και οι υπαίτιοι είστε εσείς οι απ’ έξω, όχι οι από μέσα».

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν όλα όσα είπε ο Γιώργος Κομνηνός, μπορούν να επισκεφτούν την εξής διεύθυνση στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=aGOTXrXqN2w

Ο κύριος Κομνηνός στο τέλος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα και πιο συγκεκριμένα στο μίνι lockdown που μπήκε η Θεσσαλονίκη και εκτίμησε ότι με αυτά και με αυτά που κάνουν προσπαθούν να μη γίνει η παρέλαση και να μην γιορτάσουμε τον πολιούχο μας. «Αφήνετε εδώ τα gay pride να γίνονται στην πόλη μας και δεν θέλετε να γίνει η παρέλαση. Ωραίοι είστε», είπε παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ