Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της πόλης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά σε παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία και δη το σιντριβάνι, τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.
Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του σιντριβανιού, οι οποίες περιλαμβάνουν καθαρισμό των μαρμάρων, επισκευή του συστήματος ροής του νερού, αντικατάσταση των πηδάκων και αντικατάσταση του φωτισμού. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν υαλοπίνακες εντός του δαπέδου του σιντριβανιού, οι οποίοι θα αναδείξουν τη σύγχρονη τεχνοτροπία του.

Οι μικρές αλλά σημαντικές αυτές παρεμβάσεις θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της πλατείας, έως ότου προκηρυχθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός εντός του έτους, για την πλήρη ανάπλασή της.
Έως τότε οι δημότες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους σε ένα χώρο περιποιημένο και αξιοπρεπή, στον οποίο θα αποκατασταθούν όλες οι φθορές που έχουν εμφανιστεί λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης.
Η δαπάνη του έργου γίνεται με πόρους του Δήμου και τελεί υπό την επίβλεψη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, σημείωσε αναφορικά με τις παρεμβάσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη πως: «Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας είναι υποχρέωσή μας. Ξεκινήσαμε εργασίες συντήρησης σεβόμενοι τους δημότες μας που επιλέγουν την πλατεία για τον καθημερινό τους περίπατο και τη διασκέδαση τους. Φυσικά και δεν αρκούμαστε σε αυτό. Στόχος είναι να διαμορφώσουμε έναν χώρο σύγχρονο, γι αυτό και εντός του έτους θα προχωρήσουμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ριζική ανάπλασή της».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος  Αντιδημάρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νέστορας Λαφαζανίδης σημείωσε πως: «Σκοπός της διοίκησης είναι να βελτιώσει το κεντρικότερο σημείο του Δήμου και να το φέρει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο έως ότου ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η πλήρης ανακατακευή της πλατείας σε σύγχρονα πρότυπα».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ