Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ο λεξιπλάστης kostas papaioannou…

Ο kostas papaioannou δεν γράφει! Ο kostas papaioannou δημιουργεί, ο kostas papaioannou ζωγραφίζει! Ο kostas papaioannou θα έπρεπε να ανταμείβεται ως λογοτέχνης! Τι λογοτέχνης; Θα έπρεπε να αμείβεται ως καλλιτέχνης και βάλε. Αυτός δεν είναι Καζαντζάκης! Αυτός είναι Παύλος Πικάσος!!

Ο kostas papaioannou δεν βαστάει πένα αλλά πινέλο, το οποίο ζωγραφίζει πλάθοντας τη γλώσσα. Προς Θεού μην πάει ο νους σας στη μοσχαρίσια, επειδή εκείνη σας αρέσει. Ο kostas papaioannou έχει πάρει διαζύγιο από τη μοσχαρίσια! Την άλλη γλώσσα πλάθει εφευρίσκοντας επιρρήματα.

Δεν είναι δυνατόν η γλώσσα μας να έχει κολλήσει τόσα χρόνια στα ίδια και στα ίδια. Μια «ακόμα», μια «ακόμη», μια «ακόμη», μια «ακόμα» και όλα τα ίδια και τα ίδια! Γιατί να μην προσθέσουμε και το «ακόμοι», ώστε να εμπλουτιστεί;

Πες μας κι εσύ kostas papaioannou, χαρισματικέ καλλιτέχνη και ποιητή των όλων. Γιατί να κολλάμε στις ίδιες λέξεις, κρατώντας προσγειωμένη τη γλώσσα μας ακόμοι κι όταν μπορούμε να την απογειώσουμε;! Ε kostas papaioannou; Τι λες κι εσύ; Να μην απογειώσουμε τη γλώσσα μας; Μια τόσο απογειωμένη γλώσσα πολύ χαροποιεί αυτούς που γλύφει.

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ