Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»  ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 

«Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»  ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 

«Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» 
ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 
&  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ 

Η ραγδαία αλλαγή του καιρού με την χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία, σε συνδυασμό με την ανοικτή αγορά, δεν ήταν σύμμαχοι για την επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τηρώντας κατά γράμμα όλη την  εθιμοτυπία, της υποδοχής της «ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» με τιμές αρχηγού κράτους,  της τελετής αφής, της 19ης Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ αλλά και των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας και κατά τις αιμοδοσίες αλλά και κατά την διάρκεια της συναυλίας με τους TRIO MUSIKANTI.
Η άφιξη της  «Φλόγας της Αγάπης» στο Δήμο μας,  έγινε από το Νομό Δράμας αυτή τη φορά,  στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου την περίμεναν μηχανές και όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας και μηχανές της Λέσχης Οδηγών Dragster  Ελλάδος.  Στη συνέχεια την οδήγησαν με κορναρίσμα και  ήχους σειρήνων στο Αμφιθέατρο Κορδελιού , όπου εκεί με χειροκροτήματα , έγινε η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» την οποία συνόδευσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Θεολόγος Ζώτος,  τηρώντας «ευλαβικά» το  τελετουργικό,   άναψε τη δάδα του Δημάρχου κι εκείνος όλες τις δάδες των επισήμων και των εκπροσώπων φορέων παρουσία του Βαλκανιονίκη μας κ. Χρήστου Μιχαηλίδη, του Παραολυμπιονίκη μας κ. Δημήτρη Ζησίδη και του κ. Χρήστου Αντίνου εκπρόσωπο του κ. Ιωάννη Καμαρινού.

Η «Φλόγα της Αγάπης» της 19ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιμοδοτών, άναψε για πρώτη φορά  στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ , σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α και της Πρωτοβουλίας του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» με στόχο να  επιτελέσει τον σκοπό του, δηλαδή να μεταδώσει σε όλους , το σωτήριο μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την άμεση ανάγκη αιμοδοσίας για  τους πάσχοντες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ, τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς και όλους τους συνανθρώπους μας, που χρήζουν μεταγγίσεων αίματος και εκπέμπουν κραυγή απόγνωσης για τις δραματικές ελλείψεις αίματος στη χώρα μας. 
Μηνύματα για την εθελοντική αιμοδοσία αλλά και ευχαριστίες στους εθελοντές αιμοδότες και στον κόσμο που συμμετείχε απηύθυναν ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, η Αντιδημαρχος  Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, ο Πρόεδρος της Προέδρου του  Σύνδεσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» κ. Ηλέκτρας Γραμματικοπούλου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Βασίλης Δήμος.  
Την δάδα της 19ης Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ «έτρεξε» στην κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού,  η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα  «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ με επικεφαλής τον Βετεράνο ποδοσφαιριστή Γιώργο Σκαρτάδο, διασχίζοντας την εξής διαδρομή ΑΦΕΤΗΡΙΑ : ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ -ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ- Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ -ΛΑΣΣΑΝΗ-ΕΜ.ΠΑΠΠΑ (ΔΙΑΛΟΓΗ)-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ-Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ -ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ-ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ.


ΑΠΟΝΟΜΕΣ
 

Με το σύμβολο της θαλασσαιμίας « το καράβι» έργο του τοπικού μας δημιουργού έργων τέχνης Διογένη Ασβεστά, τιμήθηκε ο Πρόεδρος του «ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ» κ. Νίκος Δεμερτζής,  ο Χορηγός -Δημοτικός Σύμβουλος- Χρήστος Αντίνου,  και οι TRIO MUSIKANTI  Αχιλλέας Σοφούδης,  Μανώλης Καραντίνης,  Θάνος Γκιουλετζής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας  ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή   

                        ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ 

-την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοσίας ΠΟΣΕΑ 
-το Υπουργείο Ενικής Άμυνας,  
– την Ελληνική Αστυνομία,  
-το Γ΄ Σώμα Στρατού, 
-την Τροχαία Θεσσαλονίκης  
-την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ,  
-την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ,  
– τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, 
– το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας,   
-τον Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» 
-τον Ελληνικό Σύλλογο  Θαλασσαιμίας 
-τον ΧΟΡΗΓΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΚΑΙ – «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
-το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης,  
-την Ποδοσφαιρική Ομάδα « ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ» 
– την Α.Π.Ο «ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ»  
-την ΛΕΝΟΕ (Λέσχη Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδος)  
-την Δημοτική Αστυνομία, και τις  υπηρεσίες του Δήμου  

για την άριστη και υποδειγματική συνεργασία, για την ευαισθησία και το πνεύμα  κοινωνικής αλληλεγγύης που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια του συντονισμού και της οργάνωσης αυτής  της μεγάλης εκστρατείας, για την επίτευξη του τελικού  στόχου που είναι η μετάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλους. 

Ειδική ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ 
αξίζει στους ΧΡΥΣΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ 
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, OMILOS EGNATIA,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ, ΦΛΑΡΟΥΝΤΖΟΣ – ΛΟΥΒΑΡΗ & ΣΙΑ ΟΕ 
BLUE DOLPHIN RESORT  HOTEL,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗ 
ΒΙΚΟΣ ΑΕ, ALBERO CAFÉ, ΣΙΔΕΝΟΡ, IL POSTO CAFÉ 

οι οποίοι κάλυψαν όλο το οικονομικό κόστος και των 8 δράσεων χωρίς να δαπανηθεί ούτε 1ευρώ από το ταμείο του Δήμου. 

Μετά το πέρας της τελετουργικής διαδικασίας της αφής, της λαμπαδηδρομίας, των χαιρετισμών και των απονομών, η βραδιά έκλεισε με τους  TRIO MUSIKANTI, οι οποίοι μάγεψαν όπως σε κάθε τους εμφάνιση και εμάς. πράγματι η παρέα των τριών βιρτουόζων κορυφαίων μουσικών, είναι ένα φλογερό Τρίο, που μας έκανε όλους να τραγουδήσουμε και να νοσταλγήσουμε το καλό διαχρονικό Ελλκηνικό μας τραγούδι που όλοι αγαπάμε.   

 

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αμαντιάδης και Νέστορας Λαφαζανίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοτήτας Ελευθερίου Κορδελιού Πέτρος Μεσθανεύς  η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Ολγα Αθανασιάδου Νέδου Κοινοτική Σύμβουλος Ευόσμου κ. Μαρία Μάλλιου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Αντίνου εκπροσωπώντας τον κ. Ιωάννη Καμαρινό στην παραλαβή της Δάδας, η κ. Ολια Βασιλάκη,
Πρόεδροι Νοσοκομείων, Συλλόγων ΑΜΕΑ κ.α
  
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΚΑΙ – «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
Οργάνωση, Συντονισμός Παρουσίαση Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ