Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠαλαιά ελαστικά μεταμορφώνονται σε όμορφες γλάστρες

Παλαιά ελαστικά μεταμορφώνονται σε όμορφες γλάστρες

Παλαιά ελαστικά μεταμορφώνονται σε όμορφες γλάστρες διακοσμώντας κοινόχρηστους χώρους πρασίνου

Σε έξυπνους, εναλλακτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους διαχείρισης των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, με μικρής αλλά ουσιαστικής κλίμακας παρεμβάσεις, προσανατολίζεται ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, σε  μια προσπάθεια να διευθετηθούν με καλαισθησία και λειτουργικότητα οι πράσινες αστικές ζώνες και τα κοινόχρηστα παρτέρια του Δήμου.

Αξιοποιώντας την ιδέα για την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση παλαιών ελαστικών, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου δια του Τμήματος Ανάπτυξης και Συντήρησης Πρασίνου πραγματοποίησε την πρώτη πιλοτική παρέμβαση, μεταμορφώνοντας τη νησίδα πρασίνου στην οδό Αχιλλέως στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου. Δημιουργώντας μια δεύτερη, αυτόνομη διαδρομή εντός της ζώνης πρασίνου του πάρκου, τοποθετήθηκαν ως διαχωριστικά παλαιά ελαστικά, στα οποία φυτεύτηκαν πολύχρωμα λουλούδια, προσδίδοντας μια νότα καλαισθησίας και οριοθετώντας το πάρκο ώστε η χρήση να αποτρέπει την είσοδο ζώων στο σχηματιζόμενο δεύτερο  παρτέρι.
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αλεξάνδρα Κορωνίδου ο στόχος της παρέμβασης – που αποτέλεσε πρόταση της Τοπικής Συμβούλου της Κοινότητας Ευόσμου Μαρίας Γκαγκανιάρη – βασίζεται στη δημιουργική ανακύκλωση, η οποία πέραν του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος μπορεί να είναι εξαιρετικά αποδοτική και επωφελής σε λειτουργικό επίπεδο. “Επιστρατεύοντας τη φαντασία και την έμπνευση, η επαναχρησιμοποίηση παλιών ελαστικών οι οποίες μετατρέπονται σε όμορφες γλάστρες, μπορεί να προσδώσει μια ξεχωριστή πράσινη πινελιά, οργανώνοντας ολάνθιστους μικρούς κήπους που διακοσμούν τους υπαίθριους χώρους και χωροθετώντας παράλληλα τις λειτουργίες τους, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να τους χαρούν” τόνισε η κ. Κορωνίδου.
Η επιτυχία της πρότυπης αυτής παρέμβασης στο παρκάκι της οδούς Αχιλλέως, η οποία είναι πιλοτική,  θα κρίνει την αποτελεσματικότητά της πρωτοβουλίας, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή αντίστοιχων πράσινων δράσεων και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ