Τελευταία

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της έκδοσης οικοδομικών αδειών για την Ε΄ Συνοικία

  23-09-2021

  «Βάσει νόμου δεν δικαιούμαστε να μην δίνουμε οικοδομικές άδειες στους ανθρώπους που τις αιτούνται γιατί δεν το απαγορεύει πουθενά η νομοθεσία»

  Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορας Λαφαζανίδης ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι το θέμα της έκδοσης οικοδομικών αδειών για την Ε΄ Συνοικία και για άλλες μεγάλες περιοχές του δήμου, εξαιτίας των ζωνών SEVESO, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Ο Νέστορας Λαφαζανίδης είπε πως σε πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης με τον δικηγόρο του δήμου κύριο Κυβέλο, ο δικηγόρος είπε ότι η άποψή του είναι πως «βάσει νόμου δεν δικαιούμαστε να μην δίνουμε οικοδομικές άδειες στους ανθρώπους που τις αιτούνται γιατί δεν το απαγορεύει πουθενά η νομοθεσία».

  Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών συνέχισε λέγοντας: «Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένα ιστορικό, όπως με την υπόθεση Κουτελιάν που δόθηκαν άδειες. Καταλαβαίνετε, είναι μια πολύ περίπλοκη υπόθεση. Θα κινηθούμε νομικά σ’ αυτό το κομμάτι. Θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουμε τη γνώμη όλου του Σώματος. Νομίζω στο επόμενο Συμβούλιο έχει προγραμματιστεί να έρθει. Εκεί θα χρειαστούμε και τη στήριξή σας. Καταλαβαίνετε, είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, ειδικά τους δημότες και ειδικά τους δημότες που μένουν στην περιοχή του Κορδελιού».

  Τα. Σ

  You must be logged in to post a comment Login