Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕπιστολή Πολιτιστικών Συλλόγων Κορδελιού Ευόσμου για τη λειτουργία τους

Επιστολή Πολιτιστικών Συλλόγων Κορδελιού Ευόσμου για τη λειτουργία τους

Την παρακάτω επιστολή έστειλαν στο δήμαρχο, με κοινοποίηση στην αντιδημαρχία Πολιτισμού, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια Σχολικές Επιτροπές, Σύλλογοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου:

«        Αγαπητέ Δήμαρχε του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου , και εκλεγμένα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου , με την παρούσα επιστολή , οι κάτωθι Σύλλογοι του Δήμου  μας 1)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ‘’ΠΗΓΑΣΟΣ’’ 2)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΥΟΣΜΟΥ   ‘’ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΙ’’   3)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ, 4)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ‘’ΚΥΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ ‘’  5)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΥΟΣΜΟΥ ‘’Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ’’ 6)ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ‘’ΑΧΟΘ’’ 7)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ΑΝΤΑΜΩΜΑ’’

         Σας ενημερώνουμε ότι : Μετά την τελευταία ΚΥΑ Αριθμ/Δ1α/Π.οικ.55400 ΦΕΚ 4206/12.9.2021 και την πιο πρόσφατη Φ.Ε.Κ.. 4337/19/9/2021 του υπουργείου Πολιτισμού , οι πολιτιστικοί σύλλογοι μπορούν να λειτουργούν ,κάτω από τα συγκεκριμένα  υγειονομικά πρωτόκολλα, που αναφέρονται στην παραπάνω  ΚΥΑ.      Όπως γνωρίζετε, εμείς λειτουργούμε σε χώρους σχολείων και χρειαζόμαστε την έγκριση της  αντίστοιχης σχολικής επιτροπής του Δήμου.

     Με λύπη μας διαπιστώνουμε , ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον , από τους αρμόδιους του Δήμου μας και καμιά μέριμνα για το πώς θα λειτουργήσουμε . Σε προσωπικές επαφές μαζί τους , διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια , προς  την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας –Υπουργείο Παιδείας-Υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση των χώρων στα σχολεία που χρησιμοποιούνται, από συλλόγους.  Απλά περιμένουν …ενώ θα έπρεπε με έγγραφα σας, στους παραπάνω, να ζητάτε απαντήσεις!

       Επιπλέον μετά   από  πολλά και επανειλημμένα τηλεφωνήματα των δημοτών-μελών μας, για την ανάγκη έναρξης και λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων μας, ζητάμε υπεύθυνα από εσάς να πάρετε θέση και να μας ενημερώσετε για τις περαιτέρω κινήσεις σας και την απόφαση διάθεσης των σχολικών κτιρίων στους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας.

      Ακόμη όπως γνωρίζετε , οι σύλλογοι μας πληρώνουν ένα συμβολικό ποσό για λειτουργικά έξοδα,(παλιότερα δυσβάσταχτο , το οποίο υποχρεωθήκαμε  να πληρώσουμε) , για συγκεκριμένες ώρες, ενώ άλλοι που είναι σε δημοτικά κτίρια απολαμβάνουν , πλήρες ωράριο ,θέρμανση και κλιματισμό χωρίς κανένα κόστος ! Επειδή στην ζωή , πάντα γίνονται συγκρίσεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κανένας Δήμος του Πολεοδομικού συγκροτήματος, δεν εφαρμόζει αυτήν την τακτική και μάλιστα αρκετοί στηρίζουν τους συλλόγους τους, με επιδοτήσεις, αναγνωρίζοντας ότι  παράγουν πολιτισμό  και δίνουν διέξοδο στους δημότες τους .

      Όπως έχουμε πληροφορηθεί , σε πρόσφατη ,  συνεδρίαση δόθηκαν  σε αθλητικούς συλλόγους, χώροι γυμναστηρίων σχολείων με την αιτιολογία ότι μπαίνουν από διαφορετική είσοδο , λες και σ αυτόν τον χώρο δεν μπαίνουν παιδιά στις ώρες λειτουργίας των σχολείων . Ακόμη σε γειτονικούς Δήμους έχουν προγραμματιστεί την τρέχουσα εβδομάδα σχολικές επιτροπές παραχώρησης των χώρων των σχολείων στους συλλόγους  και έχουν ενημερωθεί οι αντίστοιχοι σύλλογοι τους.

       Όμως σκοπός της παρούσας επιστολής  δεν ήταν να σας εκφράσουμε  παράπονα, αλλά   να σας επισημάνουμε το πρόβλημα ζητώντας ,να τεθεί  προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο και αν υπάρχει δυνατότητα να παραβρεθούν εκπρόσωποι μας.

       Εκεί θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη , της διοίκησης , για το τι σκέφτεται να κάνει , καθώς και την θέση όλων των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

        Ελπίζουμε να συζητηθεί  και να  επιλυθεί  σύντομα  το πρόβλημα ,πάντα βέβαια   στα πλαίσια της νομιμότητας και όπως πάντα (με τα παραχωρητήρια των χώρων) είμαστε οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα , την απολύμανση και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Αναμένουμε την απάντηση σας και τις ενέργειες σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ