Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤον Ευοσμίτη συγγραφέα Στέφανο Αλεξιάδη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Τον Ευοσμίτη συγγραφέα Στέφανο Αλεξιάδη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Τον Ευοσμίτη συγγραφέα Στέφανο Αλεξιάδη, ο οποίος με το πρώτο του συγγραφικό έργο “Τα φτερωτά σανδάλια” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, κατάφερε στους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων του αναγνωστικού κοινού, μιλώντας για τις αξίες του σεβασμού, της μοναδικότητας, της αλληλεγγύης και της φιλίας, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Σωτηράκης, Αθηνά Παμπουκίδου και Χρήστος Δεμερτζής, ο Δήμαρχος συνεχάρη το νέο δημιουργό που με τη γραφή του κατάφερε να συγκινήσει και να ευαισθητοποιήσει το πανελλήνιο, μιλώντας με τρόπο μοναδικό για την αναπηρία και την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ενσυναίσθηση, τη δύναμη και το σθένος για την υπέρβαση, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να εγκλωβίσει τη ζωή, τα όνειρα και το δικαίωμα για ισότητα. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που ένας νεαρός συντοπίτης μας κατάφερε μέσα από το βιβλίο του να αναδείξει με τρόπο συγκλονιστικό και ευαίσθητο το κρίσιμο θέμα της διαφορετικότητας, του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα με αναπηρίες, περνώντας μέσα από τα “φτερωτά σανδάλια” το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί και ικανοί, άξιοι να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν, κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Στέφανος Αλεξιάδης μοιράστηκε τις σκέψεις του και τους στόχους της πρώτης του συγγραφικής δουλειάς, ενώ αποδέχτηκε την πρόταση της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει το βιβλίο του «φτερωτά σανδάλια», το οποίο από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό.

Λίγα λόγια για τα “Φτερωτά σανδάλια”

Όλοι περπατάμε. Άλλοι χρησιμοποιούν τα πόδια κι άλλοι τον νου αλλά ποιος είναι γρηγορότερος; Αυτός που είναι διαφορετικός ή αυτός που είναι όμοιος; Διαφορετικός από ποιον; Όμοιος με ποιον;
Άραγε αν είσαι μοναδικός, μπορείς να επιβιώσεις; Και τι σημαίνει να είσαι μοναδικός; Σχετίζεται με το να είσαι αποδεκτός; Και ποιος είναι τόσο ισχυρός για να σε αποδέχεται ή να σε απορρίπτει;
Μια μάνα μπορεί να απορρίψει; Ίσως και να μπορεί.
Και τότε αρχίζουν όλα… με τα φτερωτά σανδάλια.

Η πρώτη συγγραφική προσπάθεια του Στέφανου Αλεξιάδη είναι ένας ύμνος στη φιλία, στον σεβασμό, στην αλληλεγγύη και στη διαφορετικότητα. Το βιβλίο «Τα φτερωτά σανδάλια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, απευθύνεται σε αναγνώστες κάθε ηλικίας – από παιδιά και εφήβους μέχρι ενήλικες – και μέσα από τις σελίδες του μας συστήνεται ο Φοίβος, ένας ήρωας με κινητική αναπηρία, που σε πείσμα όλων καταφέρνει και ζει εντονότερα από τον καθένα μας.

Ο Στέφανος Αλεξιάδης γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1993 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου και ζει. Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου ενώ στη συνέχεια σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του στην Ειδική Αγωγή και τα Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, σπουδάζει Παιδαγωγικά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών, Braille.
Η πρώτη του επαφή με τη συγγραφή έγινε, όταν ακόμα ήταν μαθητής του Δημοτικού, όποτε και βραβεύτηκε σε Διαγωνισμό Παραμυθιού, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, διακρίθηκε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδας.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ