Τελευταία

  Να προβλεφθούν ειδικά μέτρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 – 22 για τους αποφοίτους του προηγούμενου σχολικού έτους

  20-09-2021

  Την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «Να προβλεφθούν ειδικά μέτρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 – 22 για τους αποφοίτους του προηγούμενου σχολικού έτους» εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

  «Κατά το σχολικό έτος 2020 – 2021 οι μαθητές που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και θέλουν να συμμετάσχουν εκ νέου στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει να εξεταστούν στα Λατινικά, τα οποία όμως δεν διδάχθηκαν στο σχολείο!!!.

  Αναρωτιόμαστε με τι κριτήριο το Υπουργείο προχωρά σε μια τέτοια οδηγία την ώρα που  το μάθημα των Λατινικών διδάσκεται και στη Β Λυκείου και συνεπώς οι μαθητές θα πρέπει να καλύψουν την ύλη δύο σχολικών ετών.!!!

  Οι περισσότεροι γονείς και μαθητές θεωρούσαν  δεδομένο ότι θα δοθεί η δυνατότητα εξέτασης στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, όπως είθισται. Να τονιστεί, εξάλλου, ότι και στο παρελθόν, όταν το μάθημα της Κοινωνιολογίας είχε αντικατασταθεί από την Πολιτική Οικονομία, αλλά κι όταν στη συνέχεια καθιερώθηκε η διδασκαλία του μαθήματος “Αρχές Οικονομικής Θεωρίας”, οι απόφοιτοι διατηρούσαν το δικαίωμα εξέτασης στο μάθημα το οποίο είχαν διδαχθεί στη Γ’ Λυκείου.

  Επιπλέον, η ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων μειώθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν με την πανδημία covid-19. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι απόφοιτοι που θέλουν να συμμετάσχουν και στις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους, να πρέπει να εξεταστούν σε νέα διευρυμένη ύλη την οποία δεν διδάχτηκαν

  Για άλλη μια φορά το Υπουργείο μεγαλώνει τα εμπόδια, μέσα σε αυτές τις συνθήκες όπου ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε με εξ αποστάσεως μαθήματα (το σχολικό έτος 2020 – 21) και τις σοβαρές ψυχοκοινωνικές συνέπειες που είχε η πανδημία σε όλους τους μαθητές, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιβαρύνονται με πρόσθετες δυσκολίες στην προσπάθεια τους να εισαχθούν σε κάποια Πανεπιστημιακή Σχολή.

  Απαιτούμε:

  1. Στους απόφοιτους που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας να δοθεί η δυνατότητα εξέτασης στο ίδιο αντικείμενο και στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
  2. Να πραγματοποιηθούν ενισχυτικά μαθήματα για όλους τους αποφοίτους στα αντικείμενα των πανελλαδικών εξετάσεων ώστε να καλυφθεί η νέα ύλη που προστέθηκε στη φετινή σχολική χρονιά.

  Δεν μπορεί για άλλη μία φορά το κόστος των συνεχών “αλλαγών” στο εκπαιδευτικό σύστημα, όχι μόνο οικονομικό, να το επωμιστούν οι γονείς και οι μαθητές.

  Απαιτούμε τουλάχιστον τον σεβασμό προς τα παιδιά που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες πάλεψαν για την κατάκτηση της γνώσης».

  You must be logged in to post a comment Login