Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΌχι στη μετεγκατάσταση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στο νέο κτήριο του...

Όχι στη μετεγκατάσταση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στο νέο κτήριο του 24ου

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Η΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης (Ελευθέριο Κορδελιό Εύοσμος):

«Το Δ.Σ. του Η΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και με την τελευταία του συνεδρίαση στις 2-9-2021 αποφάσισε και τάσσεται εναντίον σε τυχόν μετεγκατάσταση του 19ου Δημοτικού Σχολείου στο νέο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου.

Το νέο κτήριο έγινε και είναι του 24ου Δημοτικού Σχολείου με προδιαγραφές ενός σύγχρονου σχολείου. Σκέψεις που αν γίνουν αποφάσεις για την μετεγκατάσταση του 19ου Δημοτικού Σχολείου στο 24ο Δημοτικό θα σημάνει την κατάργηση αιθουσών αναγκαίων για τη λειτουργία ενός σύγχρονου σχολείου (αίθουσες Φυσικής Χημείας, Υπολογιστών, Ειδικών μαθημάτων, γραφείων) και την επανάληψη πολιτικών για στρίμωγμα μαθητών σε ένα κτήριο, πολιτική που χαρακτήρισε τον δήμο τις τελευταίες δεκαετίες.

Θα σημάνει όμως και την de facto υποβάθμιση του 24ου Δημοτικού Σχολείου και την συγχώνευση τελικά των δύο σχολείων με την κατάργηση του 19ου Δημοτικού. Τέτοιες σκέψεις θα βρουν απέναντι όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και όσο μας αφορά ως Η Σύλλογος με κοντά 1000 μέλη δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε τη στιγμή που δεκάδες αίθουσες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι σε υπόγεια, σε kibo, σε διαδρόμους, χωρισμένες στα δυο να επιλεγεί Δημοτικό Σχολείο να φύγει από το κτήριό του και -όπως είπαμε- να πάει στην ουσία για συγχώνευση-κατάργηση με ό,τι σημαίνει αυτό για τους εκπαιδευτικούς, για τα σχολεία τα ίδια και τις παιδαγωγικές συνθήκες μάθησης των μαθητών που θα στερηθούν τη λειτουργικότητα ενός σύγχρονου σχολείου που επιτέλους ανεγέρθηκε μετά από πολλά χρόνια!

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται νέα σύγχρονα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία (άμεσα νέα νηπιαγωγεία καθώς η λύση των προκάτ δεν μπορεί να γίνει μόνιμη μέσα στον χρόνο, επιτέλους να ξεκινήσει η ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου) και όχι συρρίκνωση και κατάργηση ζωτικών χώρων αναγκαίων για τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ