Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣυμβολική Φωταγώγηση για την Ημέρας Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής

Συμβολική Φωταγώγηση για την Ημέρας Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής

Με συμβολική φωταγώγηση του δημαρχιακού μεγάρου Κορδελιού Ευόσμου και του πρώην Δημαρχείου Ελευθερίου Κορδελιού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού τιμά την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής, όπως έχει καθιερωθεί η 14η Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Δευτέρα 13 και αύριο Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου τα κεντρικά κτίρια του Δήμου μας φωταγωγούνται με κόκκινο και μαύρο χρώμα, συμβολίζοντας το αίμα των αθώων θυμάτων της  Μικρασιατικής Καταστροφής και το πένθος για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στους δρόμους του ξεριζωμού  και της προσφυγιάς.

Ο προσφυγικός Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά και φέτος με αυτόν τον συμβολικό τρόπο τη μαύρη επέτειο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε, ότι κρατάμε «ζωντανή» τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων όπως επίσης και το δραματικό χρονικό της εκδίωξης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Είναι χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές την ιστορική μνήμη, προτάσσοντας ως κυρίαρχο στοιχείο της ιστορικής συνέχειας τις αξίες και τα ιδανικά της ειρηνικής συμβίωσης, στηριγμένης στον αλληλοσεβασμό και όχι στη βία και το φόβο” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Η Επέτειος της Μικρασιατικής καταστροφής, του βίαιου ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές εστίες αιώνων,μας υπενθυμίζει το χρέος που έχουμε όλοι απέναντι στην ιστορία μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη. Για αυτό και εμείς φέτος, έναν χρόνο πριν από τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής,αφυπνίζουμε συνειδήσεις με τα συμβολικά και δυνατά χρώματα του κόκκινου και του μαύρου, ευχόμενοι η ειρήνη και η αδελφοσύνη των λαών να υπερισχύσει σε όλη τη γη» επισήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ