Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ"

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ”

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ”:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.30μμ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ενημερώνει ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που οδήγησαν στην αναβολή της παράστασης “Η κυρά της Ρω”, η παράσταση θα ανέβει σε ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 9.30μμ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παράστασης “Ο Ραφτάκος των Λέξεων”.

Σημειώνεται ότι πέραν των προκρατημένων θέσεων της προηγούμενης εβδομάδας, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις -οι οποίες ωστόσο είναι περιορισμένες – και μπορούν να κατοχυρωθούν με τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο: 2310 771033 (καθημερινές 09.00 – 14.00).
Υπενθυμίζεται ότι “Η κυρά της Ρω” παρουσιάζεται για δεύτερη ημέρα στο 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά” στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου “Θέατρο Οδού Μοναστηρίου” (οδός Παρατσίκογλου και Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου), έχοντας σημειώσει κατά την πρώτη ημέρα παρουσίασης της -τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου – μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα παράσταση (Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου ) “Ο Ραφτάκος των Λέξεων” θα ξεκινήσει στις 18.00.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.
“Φωτίζοντας” τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα, “Η Κυρά της Ρω” είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές. Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

Ταυτότητα παράστασης

Ερμηνεία: Φωτεινή Μπαξεβάνη
 Κείμενο: Γιάννης Σκαραγκάς
 Σκηνοθεσία / Σκηνικά / Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας
 Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
 Μουσική / Σχεδιασμός ήχου: Φωτεινή Μπαξεβάνη Τα τραγούδια της παράστασης τραγουδάει η Βιολέτα Ίκαρη Έπαιξαν οι μουσικοί: Φώτης Σιώτας (Βιολί, Βιόλα), Δημήτρης Λάππας (Κιθάρα, Τζουράς), Νίκος Παραουλάκης (Νέι, Πνευστά), Βαγγέλης Καρίπης (Κρουστά).

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ