Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη με τον "Ζορμπά"

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη με τον “Ζορμπά”

Με το θρυλικό χορό του “Ζορμπά”, που έμεινε στην ιστορία, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποχαιρέτησε τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τη μέρα που η ιδιαίτερη πατρίδα του η Κρήτη τον υποδέχεται στα χώματά της.
Ο πασίγνωστος “Ζορμπάς“, που έχει ακουστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ήχησε σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στην πλατεία δημαρχείου Ευόσμου, με τη γνωστή χοροδιδάσκαλο Κατερίνα Καρατζά πλαισιωμένη από 10 χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Δυτικής Θεσσαλονίκης “Το Σεργιάνι”, να αποδίδουν με μοναδικό τρόπο τη χορογραφία, σε έναν συμβολικό αποχαιρετισμό προς τον κορυφαίο δημιουργό, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Σήμερα αποχαιρετούμε με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την κορυφαία μορφή που συγκλόνισε την Ελλάδα και ενέπνευσε έναν ολόκληρο λαό, τον δημιουργό που μίλησε με το έργο του στις καρδιές μας και κυρίως τον άνθρωπο που ανέδειξε με τη δράση και την προσφορά του τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αιωνία η ευγνωμοσύνη μας και η μνήμη του!” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.
“Αποδίδουμε με σεβασμό και συγκίνηση το τελευταίο μας αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη που έγραψε ιστορία, στον δημιουργό της Ρωμιοσύνης, που με τη μουσική του αλλά και τη συνολική προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό πέρασε στην αιωνιότητα. Θα είναι για πάντα κοντά μας!” επισήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ευχαριστεί θερμά:

– τη  χοροδιδάσκαλο Κατερίνα Καρατζά

-το Χορευτικό Όμιλο Δυτικής Θεσσαλονίκης “Το Σεργιάνι” και

– το Καφέ “Jollity”

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ