Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠρόταση του Κώστα Τερζόπουλου να δοθεί το όνομα του Θεοδωράκη σε κεντρικό...

Πρόταση του Κώστα Τερζόπουλου να δοθεί το όνομα του Θεοδωράκη σε κεντρικό δρόμο του δήμου

Κατά τη συνεδρίαση της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο κοινοτικός σύμβουλος Κώστας Τερζόπουλος πρότεινε στο πρόεδρο της Κοινότητας, σε προσωπική τους συζήτηση, να δοθεί σε κεντρικό δρόμο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη. Ο πρόεδρος της Κοινότητας δέχθηκε την πρόταση του κυρίου Τερζόπουλου και θα την θέσει στην επόμενη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ο Κώστας Τερζόπουλος έκανε χθες την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Σήμερα το πρωί εκτάκτως συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα οικονομικής ενίσχυσης σε συνδημότισσα μας, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Σε προσωπική κουβέντα, μετά το συμβούλιο, με τον πρόεδρο Πέτρο Μεσθανέα ζήτησα να τεθεί στο επόμενο συμβούλιο θέμα συζήτησης για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να εκδοθεί συλλυπητήρια επιστολή, η οποία θα αναφέρει το έργο, την προσφορά του στον πολιτισμό και τον αγώνα του για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Επιπλέον ζήτησα, λόγω της εθνικής και παγκόσμιας αναγνώρισης του ονόματος, να προτείνουμε στην διοίκηση του δήμου την μετονομασία μιας κεντρικής οδού, η οποία να φέρει το όνομα του. Για δύο λόγους θα μπορούσε π.χ. να είναι η οδός Μουσών:

Ο πρώτος λόγος είναι ότι θα αντιπροσωπεύει τους δύο πρώην δήμους Ελευθερίου – Κορδελιού και Ευόσμου διότι βρίσκεται ανάμεσα ακριβώς στα σύνορα τους και ο δεύτερος, ίσως πιο σημαντικός, υπάρχουν στο διάβα του δρόμου αυτού διάφορα σχολεία, επίσης των δύο πρώην δήμων.

Προς τιμήν του ο πρόεδρος της κοινότητας, δέχθηκε το αίτημα μου και με διαβεβαίωσε ότι στο επόμενο συμβούλιο η προφορική μου πρόταση προς αυτόν, θα είναι θέμα συζήτησης».

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ