Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣυναυλία με τα μάτια μέσω του EyeHarp στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Συναυλία με τα μάτια μέσω του EyeHarp στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η Κοινότητα Ευόσμου ομόφωνα υποστήριξε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, την πρόταση της κοινοτικής συμβούλου Μαρίας Βαρσαμά και του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Φωτιάδη για πραγματοποίηση συναυλίας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με το EyeHarp. Το EyeHarp δίνει τη δυνατότητα  στα άτομα με αναπηρίες να παίξουν μουσική μόνο με τα μάτια τους. Για το θέμα η κοινοτική σύμβουλος Μαρία Βαρσαμά έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο facebook:

«Εχθές παραβρέθηκα στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Κοινότητας Εύοσμου μέσω τηλεδιάσκεψης και νιώθω την εσωτερική ανάγκη να σας μεταφέρω την χαρά μου για το σύνολο των συναδέλφων οι οποίοι ομόφωνα υποστήριξαν την περαίωση της εκδήλωσης “Όταν τα μάτια παίζουν μουσική” της οποίας την υλοποίηση πρότεινα σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ευόσμου κύριο Παναγιώτη Φωτιάδη με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Αντιδημάρχου κυρίας Νανάς Παμπουκίδου.

Ο κύριος Ζαχαρίας Βαμβακούσης είναι Διδάκτωρ με εξειδίκευση στα νέα ψηφιακά όργανα για άτομα με κινητικές αναπηρίες καθώς και ο δημιουργός του EyeHarp μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα  στα άτομα με αναπηρίες να παίξουν μουσική μόνο με τα μάτια τους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα “eyeharp.org”.

H Αλεξάνδρα Κερλίδου, η προσκεκλημένη μουσικός μας,  έχει την δυνατότητα να κινεί μόνο τα μάτια της διότι γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία και όπως η ίδια αναφέρει το βασικότερο πρόβλημα της είναι η έλλειψη ομιλίας – λόγου. Η Αλεξάνδρα βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο χωρίς να είναι σε θέση να ελέγχει τις κινήσεις των χεριών και των ποδιών της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει μουσική. Το EyeHarp της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει την αγάπη της πραγματικότητα και πρόσφατα κατάφερε να δώσει μια συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας που θα έχουμε κοντά μας την Αλεξάνδρα και τον δάσκαλο της κύριο Βαμβακούση, σε συνεργασία με τους οποίους για πρώτη φορά θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε πως τα άτομα με αναπηρίες και κινητικές δυσκολίες μπορούν να είναι ισάξια μέρη μιας ορχήστρας με την συμμετοχή ενός καλλιτέχνη που θα ολοκληρώσει την εκδήλωση καλύπτοντας το τραγουδιστικό μέρος της.

Ετοιμαστείτε να ζήσουμε μαζί μια μοναδική εμπειρία ζωής!

Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για την στήριξη τους».

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ