Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΗ "ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ" στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Η “ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ” στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Η “ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ” ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ”
Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21.00
στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Είσοδος Ελεύθερη

Με τη συγκλονιστική θεατρική παράσταση “Η Κυρά της Ρω” του Γιάννη Σκαραγκά σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου “Θέατρο Οδού Μοναστηρίου” (οδός Παρατσίκογλου και Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου),  ανοίγει η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά” που διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση στο: 2310771033 (ώρες επικοινωνίας: 9.00πμ – 14.00μμ), ενώ αντί εισιτηρίου όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και  Φαρμακείου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Ώρα προσέλευσης 20.00.

            Η παράσταση συνιστά μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία που σφραγίζεται από την ανεπανάληπτη ερμηνεία της Φωτεινή Μπαξεβάνη, σημειώνοντας κατά την παρουσίασή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεγάλη επιτυχία. Εστιάζοντας στην εξομολόγηση μιας γυναίκας που έγινε θρύλος, της Δέσποινας Αχλαδιώτη – γνωστής ως Κυρά της Ρω- η παράσταση μεταφέρει στο κοινό το πορτρέτο μιας ελεύθερης γυναίκας που αγωνίζεται να βρει τη θέση της σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτή, αποτυπώνοντας τις αγωνίες και τις σκέψεις της, τη μοναξιά και τα αδιέξοδα της απομόνωσης.

 Λίγα λόγια για την παράσταση

            Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.

            “Φωτίζοντας” τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα, “Η Κυρά της Ρω” είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές. Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

Ταυτότητα παράστασης

Ερμηνεία: Φωτεινή Μπαξεβάνη
 Κείμενο: Γιάννης Σκαραγκάς
 Σκηνοθεσία / Σκηνικά / Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας
 Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
 Μουσική / Σχεδιασμός ήχου: Φωτεινή Μπαξεβάνη Τα τραγούδια της παράστασης τραγουδάει η Βιολέτα Ίκαρη Έπαιξαν οι μουσικοί: Φώτης Σιώτας (Βιολί, Βιόλα), Δημήτρης Λάππας (Κιθάρα, Τζουράς), Νίκος Παραουλάκης (Νέι, Πνευστά), Βαγγέλης Καρίπης (Κρουστά).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η παράσταση, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”, θα ανέβει στη ταράτσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου “Θέατρο Οδού Μοναστηρίου”, που βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου. Το Κέντρο διαθέτει δικό του πάρκινγκ και όλοι οι χώροι του είναι προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 771033 (Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου).

Η παράσταση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

Συγκεκριμένα :

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο από το κέντρο, όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
  • Οι εκδηλώσεις είναι αποκλειστικά για καθήμενους.
  • Οι πόρτες για την είσοδο του κοινού τις ημέρες τον εκδηλώσεων ανοίγουν μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος και η έξοδος του κοινού γίνεται τμηματικά για αποφυγή συνωστισμού, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας του 1,5μέτρου.
  • Σε όλους του χώρους του Κέντρου υπάρχουν απολυμαντικά υγρά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ