Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓι’ αυτό το χάλι φταίει ο Δεμερτζής και η Υπηρεσία Καθαριότητας;

Γι’ αυτό το χάλι φταίει ο Δεμερτζής και η Υπηρεσία Καθαριότητας;

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από το Σάββατο λίγο πριν τις 5 η ώρα το απόγευμα και από τη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου. Ο συγκεκριμένος κάδος, που ξεχειλίζει και μπροστά του είναι πεταμένη μια σακούλα -η οποία μέσα έχει μέχρι και αυγά-, κάτω από τις σακούλες έχει κλαδιά δέντρων. Το πρώτο, λοιπόν, ατόπημα κάποιου ήταν ότι έριξε μέσα στον κάδο κλαδιά. Αυτό όμως συνέβη. Οι υπόλοιποι γιατί να ρίξουν τις σακούλες με τα σκουπίδια πάνω από τα κλαδιά με αυτόν τον τρόπο ώστε να πέσουν κάτω, ενώ γύρω από αυτόν τον κάδο υπήρχαν άλλοι κάδοι σχεδόν άδειοι; Ο άλλος κάδος, ο οποίος φαίνεται σχεδόν άδειος, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τον γεμάτο.

Διακόσια μέτρα μακριά από την παραπάνω περίπτωση, ένας άλλο κάδος γεμάτος με χαρτόκουτες, οι οποίες δεν διπλώθηκαν ώστε να μην ξεχειλίσουν τον κάδο. Πετάχτηκαν στον κάδο όπως ήταν. Γιατί; Δηλαδή, πετάμε τα σκουπίδια μας και δεν μας ενδιαφέρει που ο διπλανός μας δεν θα μπορεί να πετάξει τα δικά του, ούτε μας ενδιαφέρει που θα πεταχτούν σκουπίδια εκτός των κάδων και θα μπει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Πηγαίνεις λίγο παραπέρα και κοιτάς έναν που κατεβαίνει με τα σκουπίδια του από την οικοδομή του. Πηγαίνει ευθεία στο γεμάτο κάδο, ο οποίος μάλιστα είναι κάδος ανακύκλωσης, και πετάει τα σκουπίδια του στον ξεχειλισμένο κάδο χωρίς να κοιτάξει γύρω του και να δει ότι υπάρχουν παραπέρα άδειοι κάδοι.

Θα μπορούσαν οι φωτογραφίες με τους γεμάτους κάδους και τις πεταμένες σακούλες έξω από αυτές, να παρουσιαστούν μόνες τους χωρίς τους άδειους κάδους που υπήρχαν γύρω από τους γεμάτους και σίγουρα θα έμενε η εντύπωση ότι για το χάλι φταίει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Δεμερτζής και η Υπηρεσία Καθαριότητας. Για το χάλι όμως που παρουσίαζαν συγκεκριμένοι κάδοι απορριμμάτων το Σάββατο το απόγευμα, δεν έφταιγε ούτε ο Δεμερτζής ούτε η Υπηρεσία Καθαριότητας. Έφταιγε ότι υπάρχουν μερικοί ασυνείδητοι που δεν σκέφτονται τίποτα, δεν σκέφτονται καν πως η προστασία της δημόσιας υγείας αφορά και τους ίδιους.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ