Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣτη Λαμία αποχαιρετούν τον Θεοδωράκη με τη Φιλαρμονική και σε Κορδελιό και...

Στη Λαμία αποχαιρετούν τον Θεοδωράκη με τη Φιλαρμονική και σε Κορδελιό και Εύοσμο με το CD!

Η φωτογραφία από το “LamiaReport.gr”

Με αφορμή το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, η μουσική του πλημμύρησε την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο, αλλά και τους δρόμους. Σε άλλους δήμους, όπως στο δήμο της Λαμίας, αποχαιρετούν τον Μίκη με τη Φιλαρμονική τους να παίζει τις μελωδίες του και σε άλλους δήμους, όπως στο δικό μας, αποχαιρετούμε τον Μίκη με CD γιατί δεν φροντίζουμε να κάνουμε μία Φιλαρμονική που να αρμόζει στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας και μάλιστα αισθανόμαστε περήφανοι που τον αποχαιρετούμε με το CD!

Θα αναρωτηθεί κανείς, όπως γίνεται και με άλλα θέματα, πώς είναι δυνατόν να δημιουργηθεί κάτι τόσο γρήγορα από αυτήν τη διοίκηση, ενώ δεν δημιουργήθηκε ολόκληρες δεκαετίες από τις προηγούμενες διοικήσεις. Η διοίκηση του Πέτρου Σούλα έκανε προσπάθεια σ’ αυτήν την κατεύθυνση και ο ίδιος ο δήμαρχος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να φτιάξει μια καλή Φιλαρμονική. Τελικά δεν υπήρξε αποτέλεσμα για διάφορους λόγους. Η σημερινή διοίκηση είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να φτιάξει καλή και μεγάλη Φιλαρμονική από τη μια στιγμή στην άλλη. Σημασία έχει να προσπαθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και τέτοια προσπάθεια δεν γίνεται. Όποιος πάλι νομίζει ότι γίνεται, ούτε από μουσική γνωρίζει ούτε από Φιλαρμονική.

Αυτές τις ημέρες η Φιλαρμονική του δήμου μας θα μπορούσε να βρίσκεται στους δρόμους και να παίζει τις μελωδίες του Θεοδωράκη, όπως γίνεται στη Λαμία και σε άλλους δήμους της χώρας, γιατί, όπως γράφουν στελέχη της διοίκησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χάσαμε έναν πνευματικό πατέρα και τέτοιοι άνθρωποι γεννιούνται κάθε εκατό χρόνια. Στη μνήμη του Θεοδωράκη κάνουμε πράγματα που θα γεννήσουν κι άλλους σαν κι αυτόν. Μια καλή Φιλαρμονική μπορεί να δημιουργήσει ευκολότερα έναν Θεοδωράκη, απ’ ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα CD. Μια Φιλαρμονική στους δρόμους δημιουργεί εικόνες και ακούσματα στα παιδιά, που τα σπρώχνουν να ασχοληθούν με τη μουσική. Ένα CD, που παίζει Θεοδωράκη στα μεγάφωνα, μπορεί ούτε καν να γίνει αντιληπτό.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ